Nedelja, 09/07 - Fudbal, Finska, Ykkonen
09/07Ekenäs IF vs JäPSUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
9 / 10 Ulog
07/07/2023 17:41
Domaćin je u krizi i polako gubi korak sa timovima iz vrha tabele. Utakmica finske druge lige igra se nedelju u 17 časova.
Ekenas

Tim iz Raseborga bio je odličan na startu sezone, ali kako je vreme proticalo popustili su u formi. Sada Ekenas nema pobedu već pet kola, ali ima i samo jedan poraz, pošto su četiri puta igrali nerešeno u tom intervalu. Na tabeli su na četvrtom mestu, gledaće da održe korak sa vodećima i sačekaju plej-ofu u kome bi možda mogli da napadnu plasman u elitu. U ovom trenutku ekipe Gnistana i Mikelija imaju solidnu prednost od sedam bodova, ali je liga dosta izjednačena i biće prilika da se ta razlika, za početak, smanji, a možda kasnije i stigne. U prošlom kolu Ekenas je osvojio bod na gostovanju kod Jara, dok je pre toga izgubio od TPS-a.

JaPS

Gosti su u donjem delu tabele i nemaju neke velike ambicije u ovom prvenstvu. Opstanak je prioritet, a sve drugo bio bi čist benefit za ekipu JaPS-a. Već šest kola JaPS nema pobedu, u tom intervalu imali su tri remija i tri poraza, pa ih je takav učinak doveo na osmo mesto. Plasman u plej-of sada je na dugom štapu pošto šestoplasirani HIFK beži šst bodova. Vremena ima dovoljno, ali bi JaPS morao pod hitno da prekine niz bez pobede. Oni bolje igraju na svom terenu, osvojili su osam bodova kao domaćini dok su sa strane doneli samo četiri. Pre sedam dana izgubili su na svom terenu od TPS-a i doživeli treći poraz pred svojim navijačima.

Predlog

Zanimljivo je da je ovo već četvrti duel ove dve ekipe u ovoj godini. Sastali su se prvo u liga kupu, tada je JaPS slavio sa 4:2, a onda je u prvom prvenstvenom okršaju opet JaPS bio bolji i pobedio 1:0. Pre nešto više od mesec dana Ekenas je slavio u kupu i to posle boljeg izvođenja penala. Smatramo da je Ekenas ipak bolji i da je bliži trijumfu. Naš predlog je domaćin daje dva gola, a za T12+ kvota je 1.68 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.