Nedelja, 09/07 - Fudbal, Egipat, Premier League
09/07Ceramica Cleopatra vs Pyramids1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
08/07/2023 11:36
Sam finiš je sezone u Egiptu, a bodovi iz ovog meča mnogo su važniji domaćinu. Utakmica u Kairu igra se u ponedeljak u 19.30.
Keramika Kleopatra

Tim zanimljivog imena još uvek strahuje od ispadanja iz egipatskog elitnog ranga. Keramika Kleopatra nalazi se, dva kola pre kraja sezone, na 12. mestu sa samo dva boda više od prvog tima ispod crte. Ono što im ne ide na ruku je raspored u dva poslednja kola. Prvo dočekuju drugoplasirani Piramids, tim koji je u najboljoj formi, a onda gostuju ekipi Enpi, koja se nalazi u sredini tabele. Možda im neće trebati ni bod za opstanak, ali onda ništa neće zavisiti od njih, već od rezultata direktnih konkurenata, odnosno timova koji su ispod njih na tabeli. Teško je očekivati da će čak pet ekipa, koje bi mogle da prestignu Keramiku Kleopatru, pobeđivati u dva poslednja kola, ali bi za njih bilo dobro da ne čekaju ishode tih utakmica.

Piramids

Gosti su u fantastičnoj formi, imaju devet vezanih pobeda u prvenstvu, a tome možemo dodati u trijumfe u kupu, u kome su se plasirali u polufinale. Iako u ovom momentu Piramids zaostaje pet bodova za vodećim Al Ahlijem, ali će ta razlika na kraju sezone sigurno biti veća. Vodeći tim ima tri utakmice manje odigrane od prvog pratioca i teško je očekivati da uže u seriju lših rezultata. Čak i da bude tako, titula sigurno ide Al Ahliju, a za Piramids je i vicešampionski naslov veliki uspeh. Možda je kup pravo takmičenje u kome ovaj tim može do trofeja, ali oni ne popuštaju nikom ni u ligi i zato imaju ovakvu seriju pobeda. Prošle sedmice su u četvrtfinalu kupa pobedili Nacionalnu Banku Egipta sa 3:0 kao gosti, i svakako idu na pobedu i u gradskom derbiju sa Keramika Kleopatrom.

Predlog

U prvom delu sezone Keramika Kleopatra je iznenadila Piramids i osvojila bod na teškom gostovanju. Rezultat je bio 2:2, ali se u to vreme ekipa Piramidsa nije nalazila u ovakvoj formi u kakvoj je sada. Verujemo da će se gosti u ovom meču revanširati Keramika Kleopatri za taj remi i da će osvojiti sva tri boda na ovom gostovanju, ustvari u gradskom derbiju. Za dvojku se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 2.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.