Utorak, 11/07 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
11/07Banants vs ZrinjskiUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
09/07/2023 20:06
Najzad dočekasmo i početak kvalifikacija za evropske kupove. U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastaju se jermenski prvak i šampion Bosne i Hercegovine. Meč je zakazan za utorak u 17 časova.
Urartu (Banants)

Najbolji tim Jermenije u prethodnoj sezoni nekad se zvao Banants, a sada Urartu. Oni su prvenstvo oončali sa tri boda prednosti u odnosu na čuveni Pjunik, tim koji je prošle sezone igrao grupnu fazu Lige konferencija. Urartu je iza sebe ostavio još dve kvalitetne jermenske ekipe Ararat-Armeniju i Alaškert, a sezona je završena pre nešto više od mesec dana. To može da bude problem za ovaj tim, nije bilo dovoljno vremena i za odmor i za nove pripreme, pa će Urartu u duel sa timom iz Mostara ući nedovoljno spreman. Utakmica se igra u Jerevanu a sigurno je da će vlažnost vazduha biti visoka.

Zrinjski

Bez ikakvih problema Zrinjski je osvojio novu titulu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ostavivši iza sebe drugoplasirani banjalučki Borac na dvadeset poena razlike. Ako se neko seća Zrinjski je prošlog leta na neverovatan način ostao bez igranja u grupnoj fazi Lige konferencija kada su primili gol u Bratislavi duboko u sudijskoj nadoknadi i onda lošije izvodili penale. Propustili su veliku pansu da budu prvi bosanskohercegovački klub u grupnoj fazi nekog takmičenja. Ambicije su im sada još veće, kvalitetom su prevazišli domaće takmičenje, a u pripremnom periodu Mostarci su zabeležili pobede protiv hrvatskih klubova Lokomotive i Varaždina.

Predlog

Favorit za prolaz dalje je svakako Zrijski, ali prvi se meč igra u Jermeniji i zato rastu šanse Urartua da na revanš odu sa kakvom takvom prednošću. Zrinjski neće mnogo rizikovati na ovoj utakmici, čekaće meč pred svojim vatrenim navijačima i to je njihov veliki adut. Što se tiče prvog meča naš predlog su golovi, a ne očekujemo da ih bude mmnogo, sezona tek kreće. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.61.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.