Utorak, 11/07 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
11/07Lincoln Red Imps vs KarabahPoluvreme/Krajtip: 2/2
7 / 10 Ulog
09/07/2023 20:30
Prvak Azerbejdžana ne bi smeo da ima problema na Gibraltaru. Utamica se igra u utorak u 17.30.
Linkoln

O prvenstvu Gibraltara malo se zna, i uglavnom se govori o njemuu kratko, u vreme evropskih kvalifikacija, dok timovi iz ove zemlje ne ispadnu, a to se desi vrlo brzo. Linkoln je ponovo šampion, ostavio je Evropu FC na osam bodova zaostatka, a ostali timovi nisu bili konkurentni ovom tandemu. U ligi je šst timova, igra se četvorokružno, a posle 20 kola dobija se šampiona. Postoji i kup, a Linkoln je u ovom takmičenju igrao u finalu i poražen je posle penala od ekipe Magpies, pa je tako ostao bez duple krune. Svaki bod u evropskim kvalifikacijama pravo je čudo, a prošlog leta umalo su iznenadili makedonski Škupi. Posle poraza u Severnoj Makedoniji od 3:0, na svom ternu su pobedili sa 2:0 i preselili se u kvalifikacije za Ligu konferencija gde su dva puta izgubili od kazahstanskog Tobola.

Karabag

Šampion Azerbejdžana je već tim sa imenom i prezimenom u Evropi. Igrali su već i grupnu fazu Lige šampiona, a prethodne sezone takmičili su se u Ligi Evrope, bili su treći u grupi pa su se plasirali u nokaut fazu Lige konferencija i ispali od belgijskog Genta. Prethodno prvenstvo Azerbejdžana završeno je krajem maja, Karabag je bio najbolji sa 90 bodova, devet više od Sabaha iz Bakua. Već su igrali nekoliko pripremnih mečeva, remizirali su sa mađarskim Ferencvarošom, izgubili od poljske Legije i pobedili bugarski CSKA iz Sofije. Čini nam se da su već dostigli željenu formu, i ne bi smeli da imaju problema sa ekipom kvaliteta Linkolna.

Predlog

Nema više fudbalskih liliputanaca čak ni na Gibraltaru. Linkoln je imao neke zapažene igre u kvalifikacijama prošlog leta, upisali su i jednu pobedu u četiri utakmice, ali sada nisu imali sreće sa žrebom. Karabag je veliki favorit i očekujemo da sve reši već na Gibraltaru. Naš predlog je prelaz 2/2 sa koeficijentom koji u kladionici Mozzartbet iznosi 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.