Četvrtak, 13/07 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
13/07Tobol vs HonkaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
11/07/2023 16:17
Jedan od zanimljivijih mečeva prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija igra se u Kazahstanu. Meč je na programu u četvrtak u 17 časova.
Tobol

Domaćinu ne ide najbolje u novom prvenstvu Kazahstana i trenutno su tek na 6. mestu, sa već 15 bodova manje od vodećeg Ordabasija. Kao poređenje, recimo da je Tobol u prošloj sezoni završio na trećem mestu iza prvaka Astane i Aktobea. Tim iz grada Kostanaj, kako se sad zone nekadašnji Nikolajevsk, očigledno je slabiji nego u prethodnoj sezoni, pa je veliko pitanje šta uopšte može u Ligi konferencija. Žreb mu je namenio tvrdu ekipu finske Honke na startu, i ovo je jedan od neizvesnijih mečeva prvog kola. U prethodna tri meča koja je odigrao Tobol, u sva tri su slavili sa 1:0, a zanimljivo je da mu je sva tri puta rival bila ekipa Atiraua, dva puta u kupu i jednom u prvenstvu.

Honka

I prvenstvo Finske je u punom jeku, pa niko neće biti u prednosti kada su u pitanju Honka i Tobol. Što se iskustva u evropskim kupovima tiče, i tu su negde podjednaki, možda je Honka nešto duže prisutna na evropskoj mapi, a Tobol tek od osamostaljenja Kazahstana. U novom prvenstvu u zemlji 1000 jezera Honka je na petom mestu, dok je prethodnu završila na trećoj poziciji iza prvaka Helsinkija i drugoplasiranog KuPS-a. Prvi zadatak im je da obezbede plej-of, a onda da ponovo pokušaju da stignu do evropske vize. U nedelju su igrali mali derbi u Seinajokiju i poraženi su od odličnog SJK-a minimalnim rezultatom, čime su prekinuli niz od šest mečeva bez poraza, računajući i prvenstvo i kup.

Predlog

Možda je ovo jedan od najneizvesnijih dvočema u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Svakako da je Tobol u prednosti pred svojim navijačima, dok će Honka biti u istoj ulozi u revanšu. Ipak, izbeći ćemo igru na konačan ishod i predložiti tip sa malim brojem golova. Za 0-2 gola u duelu Tobola i Honke koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.