Četvrtak, 13/07 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
13/07Željezničar vs Dinamo Minsk1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
11/07/2023 16:29
Ovo je duel dve ekipe sa solidnim CV-jem u nekom ranijem periodu, u doba bivšeg SSSR-a i Jugoslavije. Sada su daleko od slavnih dana, a meč na Grbavici igra se u četvrtak u 20.30.
Željezničar

Željo nikako ne uspeva da ugrozi Zrinjski na vrhu Premijer lige Bosne i Hercegovine, pa u prethodnoj sezoni tim sa Grbavice bio treći, a imao je čak 25 bodova manje od šampiona iz Mostara. Između te dve ekipe na tabeli se smestio Borac iz Banja Luke, ali su i oni imali veliki zaostatak za Zrinjskim, pa neke neizvesnosti u ligi nije bilo. Željo je bivši finalista Kupa UEFA, bilo je to pre više od 35 godina, a od tada su se desile velike promene, kako fudbalske, tako i političke. Nešto se nije promenilo, a to je podrška koju ovaj popularni klub ima, ne samo u Sarajevu, već širom Bosne i Hercegovine. Stadion je uvek dobro popunjen, a biće i u meču sa nekadašnjim velikanom iz doba SSSR-a, Dinamom iz Minska.

Dinamo Minsk

Prednost beloruskog kluba je to što im je prvenstvo u punom jeku i to može da bude presudno u okršaju dve, što se kvaliteta tiče, dosta slične ekipe. U Višaja ligi u Belorusiji dogodili su se tektonski potresi po završetku prethodne sezone. Zbog nameštanja su žestoko kažnjeni neki klubovi, a jedan od nih je i šampion Šahtjor iz Soligorska, kome je oduzeta i titula. Kazna je usedila i za drugoplasirani Energetik, pa je u kvalifikacije za Ligu šampiona otišao trećeplasirani BATE Borisov, a u Ligu konferencija Dinamo iz Minska i Islač. Nije Dinamo imao mnogo sreće i pored izlaska u Evropu, pošto su završili sa istim brojem bodova kao i BATE, ali su imali slabiji međusobni skor i ostali bez Lige šampiona. U novom prvenstvu Dinamo je na deobi prvog mesta sa Nemanom iz Grodna i sve je podređeno osvajanju šampionske titule.

Predlog

Smatramo da su timovi podjednakog kvaliteta, a možda je šampionat Belorusije tek nešto kvalitetniji od bosanskohercegovačkog. Ipak, na Grbavici nije lako igrati, pa je Željo favorit pred svojim navijačima i protiv jačih timova od ekipe iz Minska. Zato je naš predlog za prvi duel jedinica, a za pobedu Željezničara nad Dinamom u kladionici MaxBet dobija se koeficijent koji iznosi 2.38.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.