Sreda, 12/07 - Fudbal, Norveška, NM Cup
12/07Molde vs SarpsborgUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 3.50
8 / 10 Ulog
11/07/2023 16:43
U četvrtfinalu norveškog kupa aktuelni šampion Molde dočekuje Sarpsborg. Plasman u polufinale izboriće bolji tim posle 90 ili 120 minuta. Utakmica se igra u sredu u 18 časova.
Molde

Šampion Norveške igra ispod očekivanja u ovoj sezoni, i već sada, na polovini šampionata, daleko su od odbrane titule. Možda su mogli da se vrate u trku sa Bode/Glimtom da su sačuvali prednost od dva gola kada su se sa liderom sastali u gostima re dva kola, ali su primili drugi gol u sudijskoj nadoknadi i ostali bez trijumfa. Zaostatak je tako ostao čak 12 bodova i teško je očekivati da Bode može toliko prokockati do kraja prvenstva. Zato će se Molde posvetiti osvajanju kupa, čime će izboriti i novi nastup u Evropi, pošto mu i to visi u prvenstvu. Pre četvrtfinala igrali su sa jednim drugoligašem i jednim prvoligašem, i izbacili Kristijansund i Stromsgodset. U subotu su u derbiju kola pobedili Bran iz Bergena sa 2:0 na svom terenu.

Sarpsborg

Taman smo pomislili da bivša Sparta, a sada samo Sarspborg 08 preti da pomuti planove favoritima, oni su u prošlom kolu izgubili sa čak 5:2 na gostovanju kod Stromsgodseta. Pali su na šesto mesto, ali od Moldea imaju samo dva boda manje i utakmicu manje, pa bi pobedom u tom zaostalom meču mogli preskočiti aktuelnog šampiona. U dva prethodna kola u Kupu Norveške i ovaj tim je igrao sa prvoligašem i drugoligašem, nakon trijumfa na Odd-om uspeli su da izbace i Songdal iz fruge lige i evo ih u samoj zavrpšnici najmasovnijeg takmičenja. Bilo je dosta iznenađenja u prethodnim kolima kupa, ali su Molde i Bode ostali u konkurenciji kao najveći favoriti za trofej.

Predlog

Pre ovog meča Sarpsborg i Molde igrali su poslednji put još prošlog avgusta u prethodnoj sezoni. Nakon meča u kupu sledi im i prvi međusobni prvenstveni duel, a on je na programu već narednog vikenda, 22. jula, takođe u Moldeu. Što se ovog meča tiče svi bi preporučili veliki broj golova, jer je poznato da oba tima više polažu na napad nego na odbranu, ali mi mislimo drugačije. Radi se o meču na ispadanje i ovde nema popravnog, pa bi i golova moglo biti manje od očekivanja. Zato je naš predlog igra 0-3 gola ukupno, a za ovaj tip kvota je 1.74 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.