Petak, 14/07 - Fudbal, Finska, Ykkonen
14/07TPS vs JaroUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
9 / 10 Ulog
12/07/2023 20:15
U utakmici finske druge lige sastaju se TPS i Jaro, timovi koji su igrali baraž za opstanak prošle sezone, i to neuspešno. Meč se igra u petak u 17.30.
TPS

Domaćin je u prošloj sezoni igrao u finalu baraža za plasman u elitu, ali su tada poraženi od Lahtija i ostali među drugoligašima. Zanimljivo je da su u polufinalu pomenutog baraža izbacili baš tim Jara, sa kojim se sada sastaju u prvenstvu. Dosadašnji učinak Turun Paloseure, kako tačno glasi naziv kluba iz grada Turkua, je 6 pobeda i po 4 poraza i nerešenih rezultata. Sa 22 boda iz 14 utakmica zauzimaju peto mesto na tabeli i za očekivati je da se plasiraju u plej-of, odnosno da budu u gornjoj polovini kada se okonča regularni deo šampionata. To smatramo jer JaPs, koji je prvi ispod crte, ima čak devet bodova manje od TPS-a u ovom momentu. TPS je u odličnoj formi, nije izgubio na sedam poslednjih kola, a iza sebe ima tri vezane pobede sa velikim brojem datih golova.

Jaro

I Jaro je pkušao preko baraža prošle sezone da uradi ono što nije uspeo u prvenstvu, a to je da se vrati u elitu finskog fudbala. Oni su u polufinalu naleteli na TPS i izgubili sa ubedljivih 4:0, pa je njihov put tu bio završen. U novoj sezoni Jaro je startovao dosta slabo, posle 14 utakmica imaju samo 13 bodova na kontu i to je u ovom momentu dovoljno samo za 8. mesto. Od prvog tima koji je u zoni plej-ofa imaju pet bodova manje, pa im je prioritetni zadatak da pokušaju da sustignu tui prednost u preostalih osam kola do završetka regularnog dela prvenstva. Jaro je imao tri utakmice u nizu bez pobede, a onda je doneo sva tri boda sa gostovanja ekipi KaPa, pošto su prošle sedmice pobedili sa 3:2.

Predlog

U prvom ovosezonskom duelu između ova dva tima odigranom u Jakobstadu, odakle je Jaro, bilo je čak 3:3. Bio je to pravi fudbalski spektakl, ali se u ovoj ligi to često dešava. TPS je u prethodnom periodu dao 11 golova na četiri poslednje utakmice, pa verujemo da će biti efikasni u u duelu sa Jarom, pogotovo jer gosti nemaju odbranu kojom mogu da se ponose. Naš predlog je igra domaćin daje dva gola, a za T12+ kvota u kladionici Meridianbet iznosi 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.