Petak, 14/07 - Fudbal, Republika Irska, First Division
14/07Bray Wanderers vs Wexford Youths1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
12/07/2023 20:27
Sastaju se dve ekipe kojima je krajnji cilj plasman u baraž za ulazak u elitni rang irskog fudbala. Meč u Breju igra se u petak u 20.45.
Brej

Domaćin igra dosta promenjivo ove sezone, ali se nalazi u zoni plasmana u baraž. Teško je reći da li je Brej uopšte sposoban da se takmiči sa najjačim irskim ekipama, radi se o timu koji tavori u drugoj ligi jako dugo, a ni njihove ambicije nikad nisu dosezale neke velike visine. Sada se Vonderersi nalaze na 5. mestu, poslednjem koje donosi igranje u baražu, s obzirom da direktno u Premijer ligu Republike Irske ide samo prvoplasirani tim. Timovi od 2. do 5. mesta mogu samo u baraž, u kome će biti i pretposlednja ekipa iz elite. U prethodnom kolu Brej je odigrao bez golova na gostovanju kod Fin Harpsa, što mu je bio drugi uzastopni remi, i treći meč u nizu na kome nisu izgubili.

Veksford

Gosti su nešto slabije plasirani od svog domaćina. Veksford je na 7. mestu i ima pet bodova manje od Breja, poslednjeg tima u zoni baraža. Nije ni Veksfort tim čije su ambbicije megalomanske, ova ekipa je prošle sezona završila na šestom mestu, pa im je izmakao i baraž, a lako se može dogoditi da se tako nešto ponovi i ove godine. Uglavnom, Veksford ne strahuje za opstanak, a sve preko toga je čist benefit za ovu ekipu. Trenutno nisu u najboljoj formi, imaju samo jednu pobedu u poslednjih pet kola, a čak tri puta su izgubili u poslednje četiri utakmice u prvenstvu. Nisu imali tako težak raspored, a u prošlom kolu su na svom terenu poraženi od Atlonea sa čak 4:1.

Predlog

Sve nekako ukazuje na pobedu Breja, ne samo forma u poslednjim mečevima i položaj na tabeli, već i bolji skor u odnosu na Veksford u dva međusobna meča odigrana u ovom prvenstvu. U prvom je Brej slavio sa 3:2, dok je u drugom bilo nerešeno 1:1. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija kvota 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.