Subota, 15/07 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
15/07Ilves vs Mariehamn1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
13/07/2023 14:54
Gosti su popravili formu ali još uvek nisu uspeli da se pomere sa dna. meč u Tampereu igra se u subotu u 14 časova.
Ilves

Domaći tim igra dosta promenjivo, trenutno je u maloj minus fazi i to se odrazilo i na položaj na tabeli. Ilves nije pobedio na tri prethodne utakmice u finskoj elitnoj ligi, upisali su jedan poraz i dava remija, pa su na tabeli pali na osmo mesto. Sada su vam zone plej-ofa, ali ništa nije izgubljeno, od šestoplasiranog Intera iz Turkua imaju samo dva boda manje u ovom trenutku. Ekipa iz Tamperea je zato vrlo uspešna u Kupu Finske, uspeli su da se probiju u polufinale najmasovnijeg takmičenja, i to dosta ubeldjivo, mada se mora priznati da su imali povoljan đreb i lak put do završnice. U prvenstvu su u prethodnom kolugostovali kod KTP-a i završili meč bez pobednika i bez golova. Igraju mnogo bolje na svom terenu, pa su bez poraza kao domaćini na šest poslednjih mečeva, računajući i kup. Uglavnom, imaju samo jedan poraz na svom stadionu i to od ekipe Oulu početko maja.

Mariehamn

Gosti su očajno započeli novo prvenstvo i svi su mariehamn videli kao glavnog kandidata za selidbu u niži rang. U poslednje vreme ovaj tim je popravio formu, igraju mnogo bolje i, što je još važnije, beleže bolje rezultate. Mariehamn je u tri prethodna kola uzeo četiri boda, pobedili su KuPS u Kuopiju, što je sigurno najveća senzacija dosadašnjeg dela sezone, onda su uzeli bod protiv KTP-a, ali su taj kratki uspešni niz prekinuli porazom od Oulua u prošle sedmice. Ostao je Mariehamn na poslednjem mestu, ali su bar uhvatili priključak sa timovima iz donje polovine tabele. Jasno je da će igrati u plej-autu, pa bi bilo dobro da u doigravanje za opstanak uđu sa što više bodova na kontu.

Predlog

Ilves je kvalitetniji tim, ali ne treba zaboraviti da je Mariehamn pobedio KuPS, i to u gostima, a poznato je da vicešampion Finske retko gubi na svom terenu. U prvom delu regularne sezone rezultat meča između ova dva tima bio je 1:1 u Mariehamnu, a sada očekujemo da će Ilves uspeti da iskoristi prednost igranja pred svojim navijačima i upisati novu poedu koja ga može preseliti u gornji dom. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.