Subota, 15/07 - Fudbal, Hrvatska, Super Cup
15/07Dinamo Zagreb vs Hajduk SplitDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
13/07/2023 15:15
Nova sezona u Hrvatskoj počinje utakmicom Super kupa. U njoj se sastaju šampiona Dinamo i pobednik kupa Hajduk iz Splita. Utakmica se igra na Maksimiru u subotu u 20 časova.
Dinamo Zagreb

Modri su osvojili još jednu šampionsku titulu i čekaju početak kvalifikacija za Ligu šampiona. Do njihovog prvog nastupa odigraće nekoliko utakmica, a dve će biti protiv najvećeg rivala splitskog Hajduka. Prva je u Super kupu, a samo sedam dana kasnije iste ekipe se, na istom mestu, sastaju u prvom kolu novog prvenstva. Trener Igor Bišćan je dobio par novih igrača, posle Francuza Maksima Bernauera, stigao je jedan japanski fudbaler. Radi se o Takuru Kaneku, koji će u Zagrebu biti na jednogodišnjoj pozajmici. Glavni cilj Dinama je ulazak u grupe LIge šampiona, ali i odbrana šampionskog naslova, a čini se da će ove sezone glavni konkurent biti upravo Splićani.

Hajduk

Velike ambicije imaju Splićani u ovoj sezoni. Svi su rešeni da se napokon prekine dominacija Dinama u HNL-u, ali bi bilo dobro napraviti i iskorak u Evropi i, za početak, makar se izboriti za grupnu fazu Lige konferencija.  Stigli su dobri i iskusni fudbaleri, poput Vadisa Ođiđe-Ofoeja i Ismalea Dijalo. Dario Melnjak je produžio ugovor, a mnogo se govorilo i o dolasku Ivana Perišića, ali od toga, za sada, nema ništa. Treba reći da će Hajduk u Maksimiru, u Super kupu, biti lišen pomoći odličnog Marka Livaje koji je pod suspenzijom zbog vređanja arbitra. Biće to veliki hendikep za tim Ivana Leka, ali se mora priznati da Hajduk ove sezone ima odličan roster i svakako da ima zamenu i za tako dobrog igrača kakav je Leko. U prošloj sezoni Splićani su ponovo osvojili kup, drugi put uzastopno, ali su ostali bez titule, koja je glavna preokupacija na Poljudu.

Predlog

I prošlog leta sezona je započela utakmicom između Dinama i Hajduka na Maksimiru u Super kupu. Koliko je duel važan, ne samo zbog prvog trofeja u sezoni, već i zbog ogromnog rivalstva, pokazuje i rezultat tog meča. Golova nije bilo, a tek posle penala Dinamo je podigao pobednički pehar. Videćemo može li Hajduk uzvratiti, a ne zaboravite da se samo sedam dana kasnije isti rivali sastaju na istom mestu u prvom kolu novog šampionata. Naš predlog za ovaj meč je igra gol-gol, a za GG kvota je 1.67 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.