Nedelja, 16/07 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
16/07Lahti vs SJK1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
13/07/2023 16:11
Lahti je napravio senzaciju u prošlom kolu ali sumnjamo da mogu još jednu. Utakmica protiv SJK-a igra se u nedelju u 17.30.
Lahti

Senzacionalno je odjeknula vest da je tim Lahtija pobedio aktuelnog šampiona HJK i to u Helsinkiju. Izgleda da se taj meč \'\'namestio\'\' u prvaom trenutku za ekipu iz Lahtija pošto se Helsinki spremao za start u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ta pobeda pomerila je Lahti ka sredini tabele, mada su i dalje na samo tri boda od poslednjeplasiranog Mariehamna. Još je važnije što je pobedom u prestonici Lahti prekinuo niz od dva uzastopna poraza, a hoće li im pomoći da se dokopaju plej-ofa, teško je reći, s obzirom da imaju pet bodova manje od poslednjeg tima u toj zoni. Efikasnost je najveći problem za ovaj tim, Lahti daje manje od jednog gola po meču, i to će morati da promene ili da im odbrana bude još bolja nego što je sada.

SJK

Sve je izvesnije da će SJK ravnopravno konkurisati za titulu šampiona sa ekipama KuPS-a i HJK-a. Čak nam se čini da je ekipa iz Seinajokija bolja od dve pomenute, koje su vladale Finskom u prethodnom periodu. SJK je na deobi prvog mesta sa KuPS-om, obe ekipe imaju po 31 bod, tri više od Helsinkija, ali je važan podatak da SJK ima dve utakmice manje odigrabe od obe ekipe sa kojima se bori za vrh tabele. Ne sumnjamo da će se brzo osamiti na vrhu, posebno sada kada su KuPS i HJK počeli da igraju kvalifikacije za evropkse kupove. Ekipa iz Seinajokija nema tih obaveza i mogu u potpunosti da se posvete prvenstvuu. Naravno, sve će se odlučiti u plej-ofu, a jako je bitno da u njega uđu sa što više bodova od rivala.

Predlog

Na šest utakmica odigranih u gostima SJK još nije doživeo poraz u prvenstvu. Imaju po tri pobede i remija, pa verujemo da ne mogu izgubiti n i u Lahtiju. Možda je domaćin dobio dozu samopouzdanja trijumfom u Helsinkiju, ali će taj rezultat samo sprečiti fudbalere SJK-a da se opuste. Zanimljivo je da je Lahti uspeo da odoli SJK-u u Seinajokiju u prvom delu sezone, tada je meč završen bez golova. Sada verujemo u pobedu SJK-a, a za dvojku se u kaldionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.91.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.