Nedelja, 16/07 - Fudbal, Norveška, Elitserija
16/07Sarpsborg vs HamKamUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
9 / 10 Ulog
14/07/2023 14:01
Nastavljaju se bitke u norveškom elitnom rangu, a u utakmici 14. kola Sarpsborg dočekuje Ham Kam u nedelju u 17 časova.
Sarpsborg

Plan da se nađu u završnici kupa izjalovio se za tim iz Sarpsborga, ali treba reći i da je zadatak u četvrtfinalu bio izuzetni težak. Gostovali su kod aktuelnog šampiona ove zemlje, ekipe Moldea, i vrlo rano položili oružje, primivši gol već u prvom minutu, dok su do poluvremena vadili loptu iz mreže tri puta. U nastavku su samo uspeli da ublaže poraz postigavši jedan gol. Pre tog poraza doživeli su jedan mnogo iznenađujući u prvenstvu. Izgubili su od Stromsgodseta sa čak 5:2, čime su pokvarili one pobede nad Rozenborgom od 3:0 i Sanderfjordom od 6:1. Sada se u potpunosti okreću prvenstvu, pokušaće da se umešaju u borbu za Evropu, a to nije tako nemoguća kisija s obzirom da od trećeplasiranog Vikinga imaju samo pet bodova manje.

Ham Kam

Gosti razmipljaju samo o opstanku, u prethodnoj sezoni su uspeli da se spasu  ali će u ovoj to ići dosta teže. Ekipa iz Hamara je na pretposlednjem 15. mestu sa 10 bodova, koliko ima i Sanderfjord iznad njih, ali sa utakmicom manje odigranom. Poslednji je Alesund sa 7 bodova, a Ham Kam je u prošlom kolu upisao jako važan trijumf upravo nad \'\'fenjerašem\'\' koga je pobedio sa 2:1. Između dva prvenstvena kola Ham Kam je takođe nastupao u kupu, a ni njima nije bio žreb naklonjen jer su za rivala imali lidera prvenstva i, najverovatnije, novog šampiona, ekipu Bode/Glimta. Iako je Ham Kam bio domaćin, Bode je zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu uspeo da postigne dva gola i ode u polufinale.

Predlog

Ovo je prvi ovosezonski duel između ova dva tima, a prošle sezone su i Ham Kam i Sarpsborg dobili mečeve pred svojim navijačima. U ovom momentu je Sarpsborg, i pored male krize i dva vezana poraza u sedam dana, svakako favorit, pa očekujemo da lako izađu na kraj sa dosta nedorečenim Ham Kamom. Ipak, naš predlog su golovi i verujemo da će Sarpsborg uspeti da postigne bar dva gola u ovom meču. Za T12+ kvota je 1.50 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.