Ponedeljak, 17/07 - Fudbal, Švedska, Seperetan
17/07Erebro vs IFK Trelleborg1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
14/07/2023 14:33
U švedskoj drugoj ligi sastaju se dve ekipe iz donje polovine tabele. Meč u Erebru igra se u ponedeljak sa početkom u 19 časova.
Erebro

Domaćin ne može ništa više da priželjkuje osim pukog spašavanja žive glave. Opastanak im je jedini cilj, a pred ovo kolo nalazili su se na 13. mestu sa 14 bodova, a to pozicija donosi samo plasman u baraž. Iz lige ispadaju direktno dve ekipe, one koje završe na 15. i 16. mestu, dok će trinaestoplasirani i četrnaetoplasirani timovi u doigravanje za opstanak. Erebro je u prvom meču posle pauze u prvenstvu remizirali sa Estersom, što je bio peti uzastopni meč na domećme terenu na kome nisu poraženi. Inače Erebro je u aktuelnoj sezoni samo jednom izgubio kao domaćin, bilo je to od Bragea, a na sedam utakmica primili su samo 4 gola.

Treleborg

Gosti su u prvoj utakmici u nastavku sezone doživeli poraz na svom terenu od lidera na tabeli ekipe Utsiktena. Bilo je čak 3:0 za goste u tom meču, ali to nije poraz koji je nešto posebno nabrao čela u ekipi iz Treleborga. Inače, ovaj tim je sakupio 16 bodova iz 12 utakmica. Mnogo su uspešniji kao domaćini gde imaju 4 pobede i dva poraza, dok su sa strane doneli samo četiri boda ukupno. Pobedili su samo su Ševde i uzeli bod kod Landskrone, dok su čak četiri puta poraženi, na prva tri gostovanja, pa na ovom poslednjem u Jenčepingu.

Predlog

Mada je Treleborg bolje plasiran, teško je reći da postoji razlika u kvalitetu između ove dve ekipe. Pobedom bi Erebro izbio na tabeli ispred svog rivala, a i cela liga mogla bi da stane u desetak bodova razlike, kada bi se gledao samo kvalitet. Od plasmana u elitu nema ništa, ni kada je u pitanju domaćin, a ni gost, pa je ovo meč koji pobedniku može da donese malo lakši nastavak sezone. Po nama je Erebro bliži trijumfu, a za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija kvota 2.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.