Utorak, 18/07 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
18/07Balzan vs Domžale1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
17/07/2023 17:31
Jedno od većih iznenađenja u prvim utakmicama desilo se u Sloveniji. Maltežanima sada ostaje lakši deo posla do plasmana u drugo kolo. Utakmica se igra u utorak u 19.30.
Balzan

Za ovu ekipu sa malte obično čujemo u ovo doba godine kada se igraju evropski kupovi. Tako je Balzan već igra sa jednom ekipom Domžala, bio je to dvomeč pre četiri godine, a iz Regiona rival im je bio i sarajevski Željezničar, a jednom su se namerili i na mađarski Videoton. Ipak, najbolji rezultat ostvarili su u Domžalama pre pet dana. Balzan je slavio sa čak 4:1 kao gost i jednom nogom je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Po kvalitetu smatramo da je slovenački predstavnik u prednosti, ali bi ipak trebalo da se dogodi čudo i da nadoknadi tri gola prednosti koje ima Balzan. Ovaj tim je prethodno prvenstvo svoje zemlje okončao na trećem mesttu iza šampiona Hamruka i drugoplasirane Birkirkare.

Domžale

Lako se može dogoditi da Domžale okonča evropski put pre nego što i započne novi šampionat Slovenije. Težak poraz su doživeli u četvrtak od Maltežana, ekipe koju su dva puta pobedili u kvalifikacijama 2019. godine. Očigledno je da je fudbal Na Malti napredovao, mada su i te tadašnje pobedeDomžala bile izražene samo sa golom razlike, 4:3 na Malti i 1:0 u Domžalama. Sada je bilo čak 4:1 za Balzan i trebaće Slovencima malo svetsko čudo da nadoknade tu prednost u gostima. No, nada umire poslednja, pa kad je mogao Balzan da pobedi u Sloveniji, zašto da i Domžale ne slavi na Malti. Prethodno prvenstvo Slovenije Domžale je završilo na 4. mestu, imali su isti broj bodova kao iMura, ali nolji međusobni skor i tako se izgborili za Evropu.

Predlog

Verujemo da će Slovenci ići na sve ili ništa i da će napasti Balzan od prvog minuta. Domaćin nema gde da žuri, možda da se opredeli na odbranu svog gola, ali i da pokuša da još jednom pobedi i tako barem popravi svoj koeficijent. To isto može biti motiv i Domžalama, posebno ako i ove sezone budu u vrhu slovenačkog fudbala. Uglavnom, očekujemo pobedu gostiju, ali sumnjamo da će ona biti dovoljna za plasman u dalje takmičenje. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.