Sreda, 19/07 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
19/07Valmiera / BSS vs OlimpijaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
18/07/2023 17:14
Minimalnu prednost ima šampion Slovenije posle prvog meča u Stožicama. Revanš u Letoniji igra se u sredu u 17 časova
Valmiera

Sigurno je da je za dobre poznavaoce baltičkog fudbala titula Valmiere u prethodnoj sezoni bila iznenađnje. Ova ekipa je trijufovala u konkurenciji poznatijih letonskih timova, Rige, RFC-a, Lijepaje i Jelgave. Prošli šampionat okončan je neposredno pred Svetsko prvenstvo, a ekipa Valmeire imala je čak 85 osvojenih bodova, četiri više od drugoplasrane Rige. Nova sezona je odavno otpočela, prošla je već polovina, a nakon 22 kola Valmiera je tek na trećem mestu i teško da uopšte ima šanse da odbrani naslov. Ispred njih su RFC sa 18 bodova više i Riga sa čak 21 poenom prednosti. Ostaje im bitka za treće mesto i novi izlazak u Evropu narednog leta. U prvoj utakmici u Ljubljani ostvarili su dobar rezultat zahvaljujući golu Senegalca Diopa u finišu meča i tako poraz od 2:0 pretvorili u ponodnošljivih 2:1.

Olimpija

Imaju Slovenci velike ambicije u ovim kvalifikacijama. Želi Olimpija da se nađe u grupnoj fazi makar nekog od kupova, ali se susreće sa problemima već na startu. Relativno sigurnih 2:0 protiv Valmiere pokvario je primljeni gol u 87. minutu i sada u Letoniji nema opuštanja. Teško će se Zmajčeki braniti jer samo jedna lopta u njihovoj mreži dovodi ekipe u egal. S druge strane i u prvom meču se videlo da je Olimpija kvalitetniji sastav, imali su više nego duplo veći posed lopte i mnogo više udaraca na gol rivala i prilika. Ako su kvalitetniji to moraju i da dokažu, a mala prednost domaćina je činjenica da im je prvenstvo u punom jeku, dok se slovenačka liga otvara tek ovog vikenda. Ipak, bile su tu i pripreme i mnogo kontrolnih utakmica i smatramo da su puleni trenera Enrikeza iz Portugalije, potpuno spremni.

Predlog

Olimpija je sada jedan spoj iskusnih internacionalaca i domaćih, nešto mlađih fubdalera. Ima nekoliko Portugalaca koje doveo trener, ali su tu i Argentinci, Austrijanci, Litvanci, Hrvati, Bosanci, ali i doskorašnja nada Crvene zvzede Nemanja Motika, bivši čaln Bajerna. Gosti su bliži prolasku, ali to mogu i sa remijem. Zato je naš predlog igra na golove, a za 0-2 gola koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.95.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.