Sreda, 19/07 - Fudbal, Finska, Ykkonen
19/07Jaro vs Gnistan1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
18/07/2023 18:21
Posle neočekivanog poraza od Ekenasa Gnistan traži iskupljenje na gostovanju u Jakobstadu. Meč finske druge lige igra se u sredu u 17.30.
Jaro

Teško će Jaro uopšte uspeti da se plasira u plej-of u drugoj ligi Finske, a kamoli da izbori povratak u elitu. Na kraju krajeva, tim iz Jakobstada je mnogo bliži poslednjem mestu nego šestom, pa će morati da obrati pažnju na to da ne dođe u situaciju da se grčevito bori za opstanak u plej-autu. Da su u lošoj formi pokazali su u prethodnom kolu u kom su sa čak 4:0 izgubili od TPS-a u Turkuu. U poslednjih pet kola imaju čak tri poraza i samo po jednu pobedu i remi. Savladali su jedino ekipu KaPa, i to na strani, a poslednji put su pred svojim navijačima osvojili tri boda u duelu sa timom SaiPa još 11. juna. Njihov najveći problem je efikasnost, dali su samo 12 golova na 14 utakmica i samo je poslednji KPV postigao manje pogodaka od njih.

Gnistan

I daje je Gnistan lider druge lige i pored poraza u prošlom kolu na gostovanju kod Ekenasa. Izgubili su minimalnim rezultataom, ali im je na ruku išao poraz i najvećeg konkurenta ekipe Mikelija. I dalje je ista meta - isto odstojanje na vrhu tabele, oba tima imaju po 33 boda, ali im se opasno približava ekipa SJK Akatemije koja sada zaostaje samo četiri koraka. Prednost Gnistana je što ima jedan meč manje odigran, a to je upravo ovaj duel protiv ekipe Jaro. Recimo još da je neuspeh u meču sa Ekenasom bio prvi poraz Gnistana u aktuelnoj sezoni u prvenstvu, a da su pre tog meča imali skor od 10 pobeda i tri remija. Ekipa iz Helsinkija je primila ubedljivo najmanje golova i biće teško Jaru da stigne do njihove mreže.

Predlog

Ovo je prvi ovosezonski okršaj ova dva tima, iz prostog razloga jer se radi o zaostalom meču iz prvog dela sezone. Zato će već kroz mesec dana igrati još jednom, sada tada na terenu Gnistana. Po svemu sada viđenom gosti bi morali da dođu do trijumfa na ovom gostovanju, posebno nakon poraza od Ekenasa. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 1.98.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.