Četvrtak, 20/07 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
20/07Birkirkara vs Maribor1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
19/07/2023 19:20
Novi okršaj između malteških i slovenačkih klubova u Ligi konferencija. Utakmica se igra u četvrtak u 17 časova.
Birkirkara

Odličan rezultat donela je Birkirkara iz Maribora i sada ima sasvim realne izglede da se nađe u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Možda je nekog iznenadio rezultat iz Ljudskog vrta koji je glasio 1:1, ali smo svedoci činjenice da se razlike između klubova u zemljama drugog i trećeg ešalona sve više smanjuju. Ostaju one najjače lige kao nedodirljive, i jaz između njih i ostalih biće sve veći i veći. Birkirkara je prethodnu sezonu na Malti završila na drugom mestu ali sa ogromim zaostatkom za šampionom Hamrunom od čak 19 bodova. Spremajući se za novu sezonu igrali su pre meča sa Mariborom dve prijateljske utakmice sa rivalima iz svog prvenstva, ali su doživeli dva dosta ubedljiva poraza od Gzire i Hamruna.

Maribor

Razočarali su Ljubičasti svoje navijače u prvom zvaničnom meču ove sezone. U Ljudskom vrtu se očekivala pobeda nad Birkirkarom i prošlaz u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija. Teško će se Mariborčani ovog leta domoći grupne faze ovog takmičenja, čak i da eliminišu Maltežane, jer jednostavno nemaju pravo na kiks. Mnogo je lake kada u kvalifikacije krenete kao šampioni, pa imate mogućnost i da ispadnete od nekog rivala. Maribor je prvenstvo Slovenije završio tek na trećem mestu iza prvaka Olimpije i drugoplasranog Celja, dok su iz Ljubljančani pobedili u finalu kupa i tako osvojili duplu krunu.

Predlog

Ruku na srce Maribor je bio mnogo bolji takmac u prvom meču sa Birkirkarom. To pokazuje i statistika po kojoj su Ljubičasti uputili čak 11 šuteva ka golu Maltežana, a ovi su samo dva puta pokušali i dali jedan gol. Posed je u potpunosti bio na strani slovenačkog kluba, pa verujemo da u revanšu mogu da isprave ono što su propustili u prvom meču. Recimo da je prvi okršaj dve ekipe iz ove dve zemlje pripao Malti, pošto je Balzan izbacio Domžale. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.68.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.