Subota, 22/07 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
22/07HJK vs IlvesUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
20/07/2023 13:57
Šampion Finske bi već mogao da se zabrine kada je odbrana titule u pitanju. Meč protiv Ilvesa igra se u subotu u 16 časova.
HJK

Glavni posao ovog leta ekipa Helsinkija je završila u sredu plasmanom u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Sada znaju da će ostati dugo u Evropi, makar u Ligi konferencija, u kojoj su prošle sezone igrali u grupnoj fazi. U prvom kolu bili su uspešniji od prvaka Severne Irske Larnea, a bilo je mnogo problema u revanšu. Posle 1:0 u Helsinkiju i vošstva Finaca na poluvremenu u revanšu, domaćin je preokrenuo u nastavku i ušlo se u produžetke. HJK je uspeo da postigne još jedan gol i sada čeka dvomeč sa norveškim Moldeom, u kome nisu bez šansi. U prvenstvu polako zaostaju, i samo zahvaljujući činjenici da su i KuPS i SJK izgubili mnogo bodova, HJK je i dalje u igri. Prošlog vikenda izgubili su od Lahtija na svom terenu, a to je bio treći uzastopni meč na kome nisu slavili u ligi.

Ilves

Za goste važi pravilo da retko gube, ali još ređe pobeđuju. Ilves je u prethodnih sedam kola bez triumfa u ligi, ali je pored dva poraza uspeo čak pet puta da remizira. Na 15 odigranih utakmica imaju 3 pobede, 4 poraza i čak 8 nerešenih rezultata. Na tabeli se nalaze na 8. mestu i nisu dalkeo od plasmana u plej-of, što i jeste njihov krajnji cilj. Samo dva boda imaju manje od Intera iz Turkua, koji je šesti, pa bi lako mogli da se zamene sa njima već koliko posle ovog kola. To što gostuju kod šampiona ne mora ništa da znači, ovo je možda i najpovoljniji trenutak da se igra sa Helsinkijem jer su oni posvećeni evropskim kvalifikacijama. Ilves se uzda u čvrstu odbranu, i to može biti pravi adut i na ovom gostovanju.

Predlog

U prvom delu sezone, u duelu ova dva rivala, rezultat je, pogađate, bio nerešen 1:1. Ne bi nas remi iznenadio ni sada, i pored toga što se igra na terenu aktuelnog šampiona i ekipe koja dominira u Finskoj u prethodnoj deceniji i malo više. Mi ćemo, ipak, izbeći konačan ishod, pre svega zbog činjenice da HJK igra sa Moldeom u kvalifikacijama za Ligu šampiona kroz par dana, i predložiti igru na mali broj golova. Za 0-2 gola kvota u kladionici CircusBet iznosi 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.