Nedelja, 23/07 - Fudbal, Norveška, Elitserija
23/07Havesund vs LilestremDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
20/07/2023 21:23
Posle tri uzastopne pobede fudbaleri Lilestrema žele i četvrtu. Utakmica elitne norveške lige igra se u nedelju u 17 časova.
Havesund

Domaćin će se boriti za opstanak i njima je i jedino važno da i naredne sezone budu deo elite. Sada su na 12. mestu, imaju četiri boda više od prvog tima ipod crte, ali i meč više odigran, pa bi ta razlika, hipotetički mogla da bude i mnogo manja. Havesund je vezao dva poraza, a u poslednjih pet kola imaju tri neuspeha i dva trijumfa. To što su bez osvojenog boda u poslednje dve utakmice nije ništa strašno s obzirom da su oba puta gostovali i to kod Vikinga u Stavangeru i kod lidera Bode/Glimta. Na svom terenu u Havesundu su uspešniji, do sada su izgubili samo jednom, od Tromzea, uz dva remija i tri pobede. Sada iza sebe imaju dve vezane pobede na domaćem terenu.

Lilestrem

Gosti su ozbiljno krenuli ka vrhu tabele norveške elitne lige i pokušavaju da iskoriste činjenicu da vodeći timovi u ovom delu sezone imaju evropske obaveze i ne posvećuju se u potpunosti domaćem prvenstvu. U poslednjih sedam kola Lilestrem ima samo jedan prvenstveni poraz, bilo je to od Tromzea i to na domaćem terenu. Sada su vezali tri pobede, doduše i raspored ih je \'\'pomazio\'\', savladali su redom Rozenborg, Sandefjord i Olesund. Poslednjeg su pobedili sa čak 5:1. Nije nikakva tajna da su u dobroj formi, ali je LIlestrem i dalje daleko od vrha tabele, od lidera Bode/Glimta imaju čak 12 bodova manje, ali od drugoplasiranog Vikinga samo tri. Sa aktuelnim šampionom Moldeom dele peto mesto, s tim da imaju utakmicu manje odigranu od njih. Evo prilike da se dodatno etabliraju u vrhu.

Predlog

Ovo je prvi ovosezonski okršaj ove dve ekipe, a revanš je tek u novembru. Gledajući trenutnu formu, gosti su bliži pobedi, ali kada igraju ova dva tima jedino što je zagarantovano su golovi. To se posebno odnosi na Lilestrem koji je treći najefikasniji tim lige. Havesund je daleko od njihove ubojitosti, ali su na svom terenu sposobni da svakom daju gol, pa i Lilestremu. Zato je predlog igra gol-gol, a za GG kvota je 1.68.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.