Utorak, 25/07 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
25/07HJK vs MoldeDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
24/07/2023 19:18
Skandinavski okršaj u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi meč igra se u Helsinkiju u utorak u 18 časova.
HJK

Šampion Finske ne blista u domaćem prvenstvu, odbrana titule nije tako lak posao, ali je sada usredsređen na uspešan nastup u Evropi, tačmije na obezbeđivanje grupne faze nekog od kupova. Prošle sezone je HJK napravio iskorak plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope. Tamo se nisu proslavili, u jakoj grupi su imali samo jedan bod na kraju, ali su stekli nemerljivo iskustvo igrajući s Romom, Betisom i Ludogorecom. U prvom kolu novih kvalifikacija Helsinki je, uz dosta muka, izbacio prvaka Severne Irske, ekipu Larne. U prvom meču su slavili sa 1:0, u revanšu izgubili 2:1 i pored početnog vođstva, pa je meč odlučen tek u produžecima. Protiv Moldea će morato mnogo bolje. U subotu su slavili još jedan minimalan trijumf, ovog puta nad Ilvesom na svom terenu.

Molde

U sjajnoj je formi prvak Norveške, ali nam se čini da je to prekasno za odbranu naslova na domaćem tlu. Naime, Bode/Glimt je stekao veliku prednost i sumnjamo da Molde, a i bilo koji drugi klub u Norveškoj, može da ugzori \'\'severnjake\'\'. Zato je za MOlde ovaj ciklus kvalifikacija veoma značajan. Nadaju se plasmanu u grupnu fazu LIge šampiona, ili makar Lige Evrope, čime bi stekli dobar koeficijent za naredne kvalifikacije kada neće igrati u elitnom takmičenju, i neće imati mogućnost kiksa. Molde je preskočio prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona zbog dobrog koeficijenta, a u Norveškoj ne znaju za poraz na poslednjih sedam utakmica, računajući i kup. U tom intervalu su ostvarili šest pobeda i jedan remi.

Predlog

Kada se gleda samo suvi kvalitet, jasno je da je Molde veliki favorit za prolaz u treće kolo. Ipak, Helsinki je i prošlog leta pokazao koliko može da bde opasan i to su na svojoj koži osetili i Maribor i Silkeborg, koje su eliminisali na putu do grupe Lige Evrope. Očekujemo da se pobednik reši u revanšu u Norveškoj, a što se tiče ovog meča nekako nam se čini da je igra gol-gol narealnija. Za GG koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.