Utorak, 25/07 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
25/07Hamrun Spartans vs Dinamo TbilisiUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
24/07/2023 19:33
Dva šampiona svojih zemalja već su \'\'skrenuli\'\' na put ka Ligi konferencija. Utakmiaca na Malti igra se u utorak u 20 časova.
Hamrun

Pomalo iznenađujuće Hamrun je postao šampion Malte u prethodnoj sezoni. Ostavili su iza sebe mnogo poznatije timove poput Birkirkare, Balzana ili Hibernijana. Postali su prvaci baš ubedljivo, imali su skoro 20 bodova više od prvog pratioca, ali početak kvalifikacija nije im se posrećio. Nije im na ruku išao ni žreb. Već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona dobili su tim koji je igrao u grupnoj fazi elitnog takmičenja prošle sezone. Makabi Haifa je bio prejak u ovom trenutku za Hamrun i dobio je oba meča. Prvi baš ubedljivo na Malti sa 4:0, a drugi meč je bio znatno neizvesniji i pobedili su Izraelci sa 2:1. Hamrun ima dosta internacionalaca u svom sastavu, a tu su i po dvojica Srba i Hrvata, računajući fudbalere iz Regiona.

Dinamo Tbilisi

Gruzijci su se pokazali žilavijim nego što smo pretpostavljali u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Očigledno dobri rezultati koje postižu nacionalne selekcije ove zemlje, a mislimo na mladu i A selekciju, nisu slučajne. Nekadašnji velikan iz vremena SSSR-a je napokon vratio titulu u svoje vitrine, ali nije uspeo da izbacio kazahastansku Astanu u prvom kolu. Doneli su odličan rezultat iz Kazahstana iz prvog meča, bilo je 1:1, u revanšu su čak i vodili dugo vremena, ali su brzo primili dva gola i na megdan zagrebačkom Dinamu otišla je Astana, a ne oni. Dinamo želi da odbrani titulu u Gruziji ali će to biti izuzetni teško. Posle 19 odigranih kola nalaze se tek na 4. mestu, a ispred njih su imenjak iz Batumija, gradski rival Saburtalo i ekipa Samgurali, dok Dila Gori ima isti broj bodova kao i Dinamo iz Tbilisija.

Predlog

Ovo je baš težak par za tipovanje posebno jer su obe ekipe ispale iz Lige šampiona već u prvom kolu kvalifikacija. Pošto dolaze iz liga koje nemaju visok koeficijent moraju da igraju kvalifikacije za Ligu konferencija, a ne Ligu Evrope. Nekako sumnjamo da će dođi do grupne faze bilo ko od ova dva tima, ali i igranje u narednom kolu je lep uspeh. Što se prvog meča tiče naš predlog je igra na mali broj golova, a za 0-2 gola koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.64.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.