Sreda, 26/07 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
26/07FC Struga Trim Lum vs Budućnost1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
24/07/2023 19:51
Evo i jednog regionalnog derbija, šampioni Severne Makedonije i Crne Gore već su imali po jedan kiks i sada igrau u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Meč u Strugi igra se u sredu u 17 časova.
Struga

Veliku šansu propustio je prvak Severne Makedonije u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. U prvom meču u Kaunasu odigrali su bez golova sa litvanskim Žalgirisom, u revanšu su poveli na petnaestk minuta pre kraja, ali su zatim primili dva brza gola i dalje je otišla \'\'zelena šuma\'\'. Eto, sada bi umesto protiv Budućnosti igrali protiv turskog šampiona, slavnog Galatasaraja, što bi bio pravi praznik za ljubitelje fudbala u ovom kraju. Možda bi sve bilo drugačije da je Struga igrala sa Žalgirisom na svom stadionu, a ne u Ohridu, ali je UEFA tako zahtevala. Podgoričane će ugostiti u Strugi, pa tako rastu šanse da ovaj tim prođe u dalje takmičenje.

Budućnost

Obrukali su se Podgoričani na krajnjem severu kontinenta u pretkolu za Ligu šampiona. Crna Gora je pala među četiri najslabije zemlje po UEFA rang listi, pa je prvak morao u pretkvalifikacije zajedno sa šampionima San Marina, Islanda i Andore. Budućnost je bila uspešnija od najboljeg tima Andore u polufinalu, ali u borbi za plasman u prvo kolo doživela debakl od domaćina, ekipe Breidablika u Kopavoguru. Bilo je čak 5:0 za Islanđane i to je jedna od većih bruka za fudbal u Crnoj Gori. U međuvremenu startovalo je i crnogorsko prvenstvo i Budućnost je poklekla već na stratu u gradskom derbiju protiv ekipe Mladosti. Očigledno je da je ovaj tim daleko od željene forme i to bi Makedonci mogli da iskoriste.

Predlog

Struga je po prvi put postala šampiona Severne Makedonije, a ovo im je drugi izlazak u Evropu. Prvi je bio pre dve godine kada su na startu kvalifikacija za Ligu konferencija poraženi od letonske Lijepaje. Mogli bi u meču sa Podgoričanima da dođu i do prve evropske pobede u istoriji, i mi smatramo da hoće. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 2.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.