Sreda, 26/07 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
26/07Šerif vs Maccabi HaifaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
24/07/2023 20:14
Ova utakmica je jedan od derbija ove faze kvalifikacija. U prethodne dve sezone i Šerif i Makabi su osetili kako je igrati u grupnoj fazi najjačeg takmičenja. Sada mesta nema za oboje. Meč se igra u sredu u 19 časova.
Šerif

Još se svi sećamo sjajnog nastupa moldavskog šampiona od pre dve sezone i posebno onog trijumfa u Madridu protiv Reala. Godinu kasnije od tog tima je malo ostalo, ali je Šerif ipak dugo boravio u Evropi, prezimili su u Ligi konferencija i zatim izbacili i Partizan u baražu za osminu finala. Zaustavila ih je tek francuska Nica. Šerif je imao izuzetno teškog rivala u prvom kolu kvalifikacija, bio je rumunski šampiona Farul iz Konstance, a Moldavci su čak i izgubili u prvom meču u poznatoj luci. U revanšu su takođe slavili sa 1:0 posle 90 minuta, a onda su u produžecima postigli dva gola i rešili sve dileme. Opet je Šerif \'\'Legija stranaca\'\', Moldavaca jedva da i ima u ekipi, ali ovi fudbaleri tek treba da se dokazuju.

Makabi Haifa

Ostao je Makabi bez odličnog trenera Baraka Bahara koji je preuzeo Crvenu zvezdu i to može da bude najveći hendikep za šampiona Izraela. Makabi je snagu pokazao u prvom kolu protiv malteškog prvaka Hamruna, pobedili su oba puta, a posebno su ubedljivi fudbaleri Makabija bili u prvom meču na Malti gde su slavili sa 4:0. U mežuvremenu tim iz Haife je osvoji i Super kup Izraela savladavši Beitar iz Jerusalima sa 3:1. Čini se da su u dorborj formi i da imaju čemu da se nadaju i na teškom gostovanju u Tiraspolju. Iskustvo koje su stekli prošle godine u utakmicama sa Juventusom, Sportingom i Pari Sen Žermenom, može biti od velike koristi da se ponovo dokopaju grupne faze. Podsetimo da su prošle sezone do plasmana u grupe stigli eliminacijom Crvene zvede, ali prethodno i Olimpijakosa.

Predlog

Očekujemo dva baš tvrda meča, i u Tiraspolju i u Haifi. Oba tima se uzdaju u domaći teren, ali treba reći da Makabi ima mnogo bolju podršku sa tribina od Šerifa, koji bukvalno i nema navijače, već samo publiku. Zato je naš favorit za prolaz u treće kolo kvalifikacija Makabi, ali ne smatramo da će sve rešiti već u Modaviji. Za prvi meč predlog je igra na mali broj golova, a za 0-2gola koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.