Četvrtak, 27/07 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
27/07Kalmar vs Pyunik1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
24/07/2023 21:54
Šveđani se tek sad uključuju u kvalifikacije dok su Jermeni već morali da izbace jednog rivala. Meč u Kalmaru igra se u četvrtak u 19 časova.
Kalmar

Prošla sezona bila je izuzetno uspešna za ekipu Kalmara i oni su na kraju zauzeli četvrto mesto u prvenstvu. To im je donelo plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, a u njih se uključuju od drugog kola. Kako sada stvari stoje Kalmar bi mogao ponovo da se bori za Evropu, trenutno su šesti na tabeli, ali im je zaostatak za trećeplasiranim Malmeom, poslednjim timom koji će izboriti vizu za naredno leto, iznosi čak deset bodova. Neće biti lako ponoviti prošlogodišnji rezultat, pogotovo nakon nešto slabije serije rezultata nakon kratke pauze u prvenstvu. Oni su nakon pauze osvojili samo jedan bod u prve tri utakmice, a do prvog trijumfa stigli su tek pre četiri dana kada su minimalnim rezultatom pobedili Varberg.

Pjunik

Ostao je Pjunik bez titule u Jermeniji, a ona je otišla u vitrine Urartua, bivšeg Banatsa. To što su prošle sezone igrali u grupnoj fazi Lige konferencija mogu da zahvale tome što su igrali kvalifikacije za Ligu šampiona. Imali su više utakmica u Evropi nego ikad ranije, i taj benefit će najbolje iskoristiti kada ponovo budu prvaci svoje zemlje i krenu u kvalifikacije za Ligu šampiona. Sada im sledi trnovit put do Lige konferencija, ali ovde nemaju pravo ni na jedan kiks. U prvoj rundi su bili sigurni,dva puta su pobedili estonsku Narvu, ali je Kalmar mnogo jači i opasniji rival. U prethodnom prvenstvu Jermenije zauzeli su drugo mesto sa tri boda manje od Urartua, a razloge za to treba tražiti i u napornom programu u Evropi.

Predlog

Mada Pjunik ima mnogo više iskustva u igranju u Evropi od Kalmara, to ne znači da su bliži prolazu u treće kolo. Naime, prvenstvo Švedske je mnogo jače nego jermensko, pa je četvrti tim iz te lige barem u ravni sa drugoplasiranim iz Jermenije, ako ne i kvalitetniji. Možda će se ukupni pobednik odlučiti tek u Jerevanu, ali verujemo da Kalmar može do pobede u prvom meču pred svojim navijačima. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.