Četvrtak, 27/07 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
27/07Bodø / Glimt vs BohemiansUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 3.50
9 / 10 Ulog
24/07/2023 22:20
Lider norveškog prvenstva dočekuje šeškog predstavnika u Ligi konferencija u četvrtak u 18 časova.
Bode/Glimt

Sve je izvesnije da će Bode vratiti titulu na sever Norveške, pošto je ona jednu godinu boravila, i još uvek boravi, u vitrinama Moldea. Ova dva tima dominiraju u norveškoj elitnoj ligi u poslednjoj deceniji i potpuno su skrajnuli nekada slavni Rozenborg, ali i sve ostale konkurente, Bode/Glimt je imao i zapažen evropski put prošle sezone, prezimili su u Evropi i igrali u šesnaestini finala Lige konferencija kada ih je izbacio poljski Leh. U te dve utakmice viđen je samo jedan pogodak i to u mreži Bodea. U poslednjem kolu domaćeg prvenstva vicešampion Norveške je imao još jedno fudbalsko \'\'predavanje\'\' na temu kako napuniti mrežu rivala, pa su na gostovanju kod Sandefjorda postigli čak pet golova. Ipak, Evropa je nešto sasvim drugo.

Bohemijans 1905

Uverili smo se da je ovaj češki tim solidnog kvaliteta u gledajući pripremni meč protiv Partizana u Sloveniji. Bohemijans je tada slavio sa 2:0 i najavio da neće biti samo prolaznik kroz kvalifikacije za Ligu konferencija. Pošto nisu stalni učesnik evropskih kupova moraju već od drugog kola u okršaje, a nisu imali ni sreće na žrebu jer su dobili odlični norveški Bode/Glimt. U prošloj sezoni češke lige Bohemijans je završio kao četvrti, odmah iza neprikosnovene trojke koju u poslednjoj deceniji čine dva praška velikana Slavija i Sparta, kao i Viktorija iz Plzenja. Teško će se neki tim u skorije vreme i umešati u borbu za titulu pored ove trojke, pa to četvrto mesto i ima veći značaj zbog svega toga. Počeo je novi šampionat, Bohemijans je u prvom kolu uspeo da pobedi na gostovanju ekipu Pardubice i to zahvaljujući samo jednom golu.

Predlog

Ma koliko Bode davao golova u Norveškoj, to nije slučaj kada igraju Evriopu, barem u većini mečeva. Bilo je goleada, sećamo se Rome, ali protiv Leha nisu uspeli da daju ni gol za 180 minuta. Bohemijans je tim koji igra čvrsto, retko prima golove i uzda se u svoju odbranu i odličnog golmana. Ne očekujemo drugačiju postavku ovog tima ni na severu Norveške, pa je naš predlog igra na mnaji broj golova. Smatramo da ih neće biti više od tri, a za 0-3 gola koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.76.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.