Petak, 28/07 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
28/07Ilves vs VPSUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
26/07/2023 11:36
Prva utakmica novog kola finske elitne lige igra se u Tampereu. Ilves dočekuje odlični VPS u petak u 17 časova.
Ilves

Posle odličnog starta sezone fudbaleri Ilvesa su počeli da pomalo posrću, mada i dalje igraju dosta tvrdo i retko gube. Na poslednjih osam prvenstvenih utakmica nisu pobedili, a u poslednja dva mesta trijumfovali su samo u kupu. Poslednji trijumf u prvenstvu tim iz Tamperea ostvario je još krajem maja, a na svom terenu poslednju pobedu zabeležili su još krajem aprila, tada su minimalnim rezultatom pobedili KTP. Efikasnost je najveći problem za Ilves, na poslednja tri meča nisu dali gol, posle dva remija bez pogodaka protiv KTP-a i Mariehamna, u prošlom kolu su sa 1:0 poraženi od aktuelnog šampiona Helsinkija.

VPS

Ako je neki tim u dobroj formi u Finskoj, to je upravo ekipa iz Vase. VPS je u seriji od pet uzastopnih pobeda, kao da u prethodnih mesec dana nisu igrali isti igrači koji su do tada nosili dres ovog tima. Na tih pet mečeva primili su samo jedan gol, i to posle više od 400 minuta kako im se mreža nije zatresla. Bilo je to u prethodnom kolu u kome su pobedili Haku sa 4:1. U ovih pet pobeda smestio se i trijumf nad KuPS-om u Kuopiju, ali i Interom u Turkuu i Ouluom u Vasi. Sada je VPS i zoni plasmana u plej-of, a to i jeste krajnji cilj ovog kluba. Ostalo je još pet kola do kraja regularnog dela prvenstva i VPS će se truditi da ostane među šest najboljih timova.

Predlog

Pre ove serije od pet uzastopnih pobeda, VPS je imao samo jedan trijumf u prvih 12 kola. Činilo se da ih ništa ne može spasiti, ali se pokazalo da je kvalitet u elitnom rangu Finske dosta ujednačen. U prvom delu sezone Ilves je slavio u Vasi sa 2:0, ali je sada situacija potpuno drugačija. Možda su gosti blagi favoriti, ali se nama čini da je izvesnije igrati na mali broj pogodaka. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.