Petak, 28/07 - Fudbal, Švajcarska, Čelinđ liga
28/07SV Schaffhausen vs Tun1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
26/07/2023 11:53
Na programu je drugo kolo u švajcarskoj Čelendž ligi. Posle ubedljivog poraza od Ksamaksa Šafhauzen dočekuje Tun. Meč se igra u petak u 19.30.
Šafhauzen

Domaći tim je iznenađujuće ubedljivo izgubio u Nojšatelu od Ksamaksa, tima koji je u Čelendž ligi ostao tek posle baraža. Ipak, oni loši rezultati Šafhauzena u pripremnom periodu izgleda da nisu bili slučajni i čini se da je ovaj tim dalkeo od kvaliteta iz nekih prethodnih sezona. Promenio se i sistem takmičenja, sada u oba najjača ranga švajcarskog fudbala igra po 12 timova i više se ne igra četvorokružno, nego trokružno. Prošle sezone je bila idealna situacija da se Šafhauzen dokopa elite, dve ekipe su išle direktno u Super ligu, a još jedna u baraž. Međutim, ovaj tim je na kraju završio tek na sedmom mestu.

Tun

Gosti takođe ne mogu da budu zadovoljni startom u novoj sezoni. Ni Tun se nije vratio u Super ligu, a sudeći po utakmici prvog kola, pitanje je hoće li biti konkurentni i ove sezone. U prvom kolu su dočekali novajliju Nion i osvojili samo bod, do koga su došli tek u finišu meča i to kada su gosti ostali sa igračem manje. Tun je bio šesti u prethodnom prvenstvu, boljeg plasmana su ih koštali nerešeni rezulatati, imali su ih čak 13 u 36 kola. Oni su, za razliku od svog sadašnjeg rivala Šafhauzena, igrali dobro u pripremnom periodu, a jedini poraz doživeli su u generalnoj probi i to protiv najbolje švajcarske ekipe Jang Bojsa, aktuelnog šampiona ove zemlje.

Predlog

Videćemo ko je od ova dva tima imao samo slab dan na premijeri u novoj sezoni. Očekivali smo da Tun pobedi Nion u prvom kolu, a da Šafhauzen makar ostane neporažen u Nojšatelu. Nije se dogodilo ni jedno ni drugo, pa sada obe ekipe traže iskupljenje. Po nama je Tun kvalitetniji tim i mogao bi do pobede na ovom gostovanju. U prethodnoj sezoni sastali su se u poslednjem kolu prvenstva, ali ta utakmica nije odlučivala ni o čemu. Za dvojku se u ovom meču dobija koeficijent koji iznosi 2.11 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.