Subota, 29/07 - Fudbal, Švedska, Alsvenska
29/07Haken vs ElfsborgUkupno pogodaka - gost - iznad/ispodtip: Više 1.50
7 / 10 Ulog
27/07/2023 11:58
Veliki derbi švedske lige igra se u nezgodnom trenutku za aktuelnog šampiona Haken. Utakmica je na programu u subotu u 15 časova.
Haken

Prošlogodišnja titula Hakena iznenadila je mnoge poznavaoce fudbala u Švedskoj. Mnogo veće šanse davane su Malmeu, Đurgardenu i još nekim timovima, ali je pehar otišao u Haken. Novu sezonu Haken je započeo nešto slabije, ali je vremenom došao do prave forme i uspeo da sustigne Malme koji se odvojio na početku. Ipak, iz drugog plana je stigao Elfsborg, i sada su oni lideri. Veliki kiks je napravio Haken u prošlom kolu kada je poražen od slabog Varnama, i to im je bio prvi prvenstveni neupeh još od 24. maja kada su izgubili od Đurgardena. Derbi sa Elfsborgom stiiže u nezgodnom momentu jer se aktuelni šampion Švedske bori u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Nisu uspeli u sredu da steknu prednost na Farskim Ostrvima protiv Klaksvika i moraće da pobede kroz tri dana na svom terenu. Ne bi smeli da imaju mnogo problema, ali im je na umu sigurno debakl Ferencvaroša od Farana u prvom kolu kvalifikacija.

Elfsborg

Meč u Hakenu može biti, u neku ruku, i prva meč lopta za Elfsborg. U slučaju pobede Elfsborg je imati sedam bodova više i meč manje od Hakena, pa će im mnogo veći konkurent u preostalom delu prvenstva biti ekipa Malmea. Čak ni bod nije loš za Elfsborg, ali u kakvoj su trenutno formi sumnjamo da će se zadovoljiti podelom plena. Elfsborg nije izgubio od početka aprila i taj poraz, jedini do sada, doživeli su baš od Hakena i to na svom terenu. Od tog trenutka vezali su 15 uzastopnih utakmica bez neuspeha, sa 12 pobeda i samo tri remija. U prošlom kolu Elfsborg je deklasirao Đurgared i to u gostima. Protiv predstavnika Švedske u Ligi konferencija slavili su sa 4:0, i ispada da je za njih dobro to što ne igraju u evropskim kvalifikacijama ovog leta. Prvenstvo je tek na polovini, i ostalo je još mnogo da se igra do kraja, pa je i titula za Elfsborg još jako daleko.

Predlog

Ove dve ekipe su se sastale u prvom kolu novog prvenstva i tada je Haken slavio sa 2:0 u Borasu. Zanimljivo je da su dueli ova dva tima često vrlo efikasni, pa je tako prošlogodišnji u Borasu završen rezultatom 4:4. Verujemo da bi i sada moglo da bude golova, ali očekujemo da ih Elfsborg postigne više. Naš predlog je gost daje dva gola, a za T22+ kvota je 1.98 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.