Subota, 29/07 - Fudbal, Norveška, Elitserija
29/07Valerenga vs SandefjordUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
9 / 10 Ulog
27/07/2023 12:17
Derbi začelja norveške elite serije igra se u subotu u Oslu. Volerenga dočekuje Sandefjord u subotu od 15.30.
Volerenga

Prvi deo sezone fudbaleri Volerenge su odigrali mnogo slabije od očekivanja. Sakupili su samo 11 bodova iz 14 odigranih utakmica, i jedino što je dobro je činjenica da imaju zaostatak od dva meča u odnosu na većinu rivala. Iza njih su na tabeli samo Sandefjord i Olesund, a podsetimo da iz lige direktno ispadaju dva tima, dok će onaj koji završi na 14. mestu imati šansu da opstanak obezbedi u baražu. Već sedam kola ekipa Volerenge ne zna za pobedu u prvenstvu. U tom intervalu su pobeđivali  samo u Kupu Norveške i tu su uspeli da se plasiraju u polufinale. Možda je kup šansa da ovaj tim narednog leta igra Evropu, ali im je sada  mnogo preče da pobegnu iz opasne zone i krenu ka sredini tabele. U prethodna dva kola izgubili su od Moldea i Odd-a, šampion ih je deklasirao u Oslu, dok su od Odd-a poraženi na strani.

Sandefjord

Za goste se znalo da će se boriti za opstanak i svaka pozicija iznad 14. mesta za njih je ptrava premija. Sada su pretposlednji, da se sada završava prvenstvo ispali bi u drugu ligu, ali ostalo je još mnogo da se igra i šansa za spas postoji. Samo deset bodova osvojio je Sandefjord iz 14 utakmica. Tri boda manje ima poslednji Olesund, ali \'\'fenjeraš\'\' ima i dve utakmice više, pa eto šanse da se Sandefjord makar odvojio od poslednjeg mesta. Da bi ostali u ligi moraju da preteknu barem još jedan tim, u tom slučaju bi igrali baraž, a za spas im je potrebno da iza sebe ostave tri ekipe. Međutim, ovom timu na ruku ne ide trenutna forma. U poslednjih pet kola uzeli su samo jedan bod, a u prethodna dve utakmice primili su čak devet golova, od Lilesterma su poraženi sa 4:2, a od Bode/Glimta sa 5:2. To što su dali po dva gola dvema ozbiljnim ekipama može da raduje, ali odbrana svako nije na nivou potrebnom za igranje u eliti.

Predlog

Ovo je prvi ovosezonski okršaj ova dva tima. Prošle sezone Volernega je dobila oba duela i to dosta ubedljivo sa 3:1 i 4:0. Bodovi iz ovog meča rede dvostruko jer ne verujemo da i jedni i drugi mogu naredne sezone igrati u prvoj ligi. Pobeda ne donosi samo tri boda, već se i direktni konkurent ostavlja na tri minusa. Volerenga je favorit, pogotovo jer se igra u Oslu, a naš tip je domaćin daje dva gola. Za T12+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.