Nedelja, 30/07 - Fudbal, Švajcarska, Super League
30/07Yverdon vs Jang Bojs1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
27/07/2023 17:00
U drugom kolu švajcarske Super lige sastaju se prvaci prve i druge lige iz prethodne sezone. Meč u Iverdonu igra se u nedelju od 16.30.
Iverdon

Malo ko je video Iverdon kao kandidata za plasman u Super ligu pre početka prethodne sezone u Čelendž ligi. Međutim, ovaj klub je igrao najstandardnije i, ne samo da se plasirao u elitu, već je to uradio kao prvoplasirani tim. Iza njega su bila plasirana dva tima iz Lozane, koji su takođe novi prvoligaši. Iverdon je u prvom kolu poražen na gostovanju u Cirihu od istoimene ekipe, šampiona od pre dve sezone. Možda taj meč nije realan prikaz kvaliteta Iverdona, ali može da nam kaže kolika je razlika u kvalitetu dva najjača švajcarska ranga. Žreb im nije bio naklonjen na startu prvenstva, prvi meč pred svojim navijačima igraju sa aktuelnim šampionom, i sve osim poraza biće veliki uspeh.

Jang Bojs

Mladi momci iz Berna nisu oduševili na startu prvenstva. Do pobede nad novajlijom Lozanom stigli su tek duboko u sudijskoj nadoknadi, a jedino vredno od svega bilo je to što su osvojili tri boda. Uskoro se Jang Bojsi uključuju u kvalifikacije za Ligu šampiona, pa će za njih početak avgusta biti najvažniji deo sezone. Ovaj klub dominira u Švajcarskoj u poslednje vreme, uzeli su pet titula u poslednjih šest sezona, a po kladionicama najveći su favoriti da potanu prvaci još jednom. Još je daleko za takve kalkulacije, a da bi se one obistinile Jang Bojsi će morati da igraju mnogo bolje nego na prvenstvenoj premijeri.

Predlog

Kvalitet je svakako na strani ekipe iz Berna, ali ne smemo potceniti ni motiv Iverdona u ovom duelu. Prvi put izlaze pred svoje navijače kao superligaši, i to bi moglo da ulije dodatnu snagu domaćinu. Ipak, Jang Bojsi su mnogo iskusniji i znaće da se izbore sa tim problemima. Naš predlog je dvojka, a za nju se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.