Ponedeljak, 31/07 - Fudbal, Finska, Ykkonen
31/07TPS vs SJK Akatemia U201X2tip: 1
9 / 10 Ulog
29/07/2023 19:01
Domaćin je u neverovatnoj seriji pobeda i sve je bliže vrhu tabele. Meč druge finske lige igra se u ponedeljak u 17.30.
TPS

Ekipa iz Turkua nije dobro započela sezonu mada su ih svi videli kao glavnog kandidata za povratak u elitu. Posle prve polovine sezone izdvojile su se neke druge ekipe, Gnistan i Mikeli, ali je TPS u poslednjih devet utakmica upisao sedam pobeda i dva remija i krupnim koracima se pridružio timovima u vrhu. Sada imju pet uzastopnih trijumfa iza sebe, a posebno je odjeknula njihova pobeda nad Gnistanom u prošlom kolu kada su dotadašnjeg lidera pobedili čak sa 3:0 u gostima. Trenutno su na petom mestu i prvi zadatak je da obezbede plej-of, jer ni to još nije sigurno, pa da inda u nastavku sezone pokušaju da stignu vodeće.

SJK Akatemija

Mlađi brat elitnog ligaša iz Seinajokija igra iznenađujuće dobro ove sezone. SJK Akatemija nije tim koji gleda ka prvoj ligi, njima je igranje u ovom rangu puna kapa, s obzirom da im je ovo tek druga sezona kako su drugoligaši. Na tabeli su na odličnom 4. mestu sa 29 bodova iz 16 utakmica i ne mogu da napreduju čak ni ako slave na teškom gostovanju u Turkuu. Ispred njih je Ekenas sa četiri boda više, a na prva dva mesta su Mikeli i Gnistan, koji su još van dometa za ostale timove. U prošlom kolu SJK Akatemija je doživela neprijatan poraz u svom Seinajokiju od Ekenasa sa čak 4:0, i to im je bio prvi neuspeh nakon pet uzastopnih kola bez poraza.

Predlog

U prvom delu sezone ove dve ekipe su igrale u Seinajokiju, a SJK Akatemija je slavila minimalnu pobedu. Nije to bilo čudo s obzirom da je TPS samo jednom slavio u prvih sedam kola. Od tog poraza u Seinajokiju ekipa iz Turkua nije poražena nijednom, pa ispada da ih je taj neuspeh probudio. Trudiće se da se revanširaju SJK-u, a mi verujemo da će u tome uspeti. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.