Utorak, 01/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
01/08Balzan vs Neman Grodno1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
31/07/2023 12:51
Belorusi su ostvarili pobedu od 2:0 kao domaćini, mada je taj meč igran na neutralnom terenu u mađarskom Đeru. Utakmica na Malti igra se u utorak u 19.30.
Balzan

Maltežani su već napravili jedno iznenađenje kada su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija eliminisali slovenački tim Domžale. Za taj uspeh mogu da zahvale odličnom izdanju u Domžalama, kada su slavili sa čak 4:1, ali im umalo ni to nije bilo dovoljno u revanšu na svom terenu. Naime, Domžale je slavilo sa 3:0 na Malti, a tek posle prodžetaka Balzan je postigao gol koji ga je odveo u drugu rundu. Očekivali su Maltežani mnogo bolji rezultat za svoj tim od poraza 2:0 protiv Nemana, pogotovo jer Belorusi nisu igrali u svom Grodnu, već u mađarskom Đeru. Sudeći po izdanju protiv Domžala na svom terenu, pitanje je može li Balzan do još jednog uspeha u Evropi.

Neman

Ekipa iz Grodna igra odlično u beloruskoj Višaja ligi i posle 14 odigranih kola nalazi se na vrhu tabele, sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani Dinamo iz Minska. Osvajanje titule je glavni cilj ovog kluba, pogotovo jer je Soligorsk u sezonu ušao sa 32 poena u minusu, pa će im glavni konkurenti biti Dinamo i Žodino, dok je BATE Borisov već dosta zaostao. Pored borbi na domaćoj sceni tim Nemana sanja i o grupnoj fazi Lige konferencija. U prvom kolu su bili bolji od ekipe Vaduza, predstavnika Lihtenštajna, ali tima koji igra u švajcarskoj drugoj ligi. Tada su slavili na strani, dok su kao domaćini igrali samo 1:1. Neman je kvalitetan tim koji je posebno opasan kao gost i prednost iz prvog meča je tim i veća.

Predlog

Boljeg iz ovog dvomeča u narednoj rundi čeka uspešniji iz duela Viktorije Gimaraeš i slovenačkog Celja. Mnogo bliži plasmanu u treće kolo su Portugalci koji su u Celju pobedili sa 4:3. Dakle, ko god da prođe dalje imaće ozbiljnog rivala na putu. Prvenstvo Malte još nije startovalo, pa i u toj činjenici leži velika prednost Nemana. Belorusi su u jeku sezone, a u Evropi ih dosta sputava to što igraju kao domaćini na neutralnom terenu. Na Malti očekujemo još jednu pobedu Nemana, a za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 2.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.