Utorak, 01/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
01/08Buducnost (P) vs FC Struga Trim LumUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
31/07/2023 13:09
Dva prvaka iz Regiona, posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona, igraju u Ligi konferencija. Struga je slavila u prvom meču minimalnim rezultatom. Meč u Podgorici igra se u utorak u 21 čas.
Budućnost

Prvak Crne Gore obrukao se u toku leta jer je ispao već u pretkolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Oni su prvo pobedili predstavnika Andore, ali su u finalu pretkvalifikacija poraženi od domaćina turnira, šampiona Islanda Breidablika sa čak 5:0. Loš je bio i start nove sezone u Crnoj Gori, izgubili su od gradskog rivala Mladosti, a onda i u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu konferencija u Severnoj Makedoniji. U Strugi su poraženi 1:0 od prvaka Makedonije, što im ostavlja šansu da nadoknade taj gol minusa u revanšu. Ono što brine su neubedljive partije fudbalera Budućnosti na startu sezone, pa i ova prednost Makedonaca može biti velika. Posle ovakvih rezultata najboljeg crnogorskog tima, ne čudi što prvak ove zemlje mora da igra pretkvalifikacije za elitno takmičenje sa još tri lige sa najmanjim koeficijentom.

Struga

Posle prve titule u Severnoj Makedoniji ekipa Struge je sa velikim ambicijama ušla u kvalifikacije za Ligu šampiona. Smatralo se da mogu preko litvanskog Žalgirisa u prvom kolu, pogotovo posle 0:0 u Kaunasu u prvom meču. Struga je čak i povela u revanšu, i to na petnaestak minuta pre kraja, ali su onda dozvolili Litvancima da brzo postignu dva gola i odu u drugu rundu. Sada im predstoji mnogo tži zadatak do grupne faze Lige konferencija. Ukoliko uspeju da eliminišu Budućnost imaće dobru šansu da prođu i treće kolo i plasiraju se u plej-of kvalifikacija. Rival će im u trećoj rundi biti bolji iz okršaja velškog TNS-a i prvaka Luksemburga Hesperanža, a ni jedni ni drugi nisu protivnik koji ne može da se eliminiše.

Predlog

Ulog u ovom meču je veliki, posebno zbog činjenice da i u narednom kolu dolazi rival koji može da se eliminiše. Prednost Struge nije velika, ali i jedan gol može da presudi u dvomeču dosta ujednačneih timova po kvalitetu. Budućnost ima mnogo više iskustva kada su evropski mečevi u pitanju, ali je Struga, barem po do sada pokazanom, nešto kvalitetniji tim. U prvom meču Makedonci su bili mnogo bolji, ali je samo jefna lopta završila u mreži Podgoričana. Neće biti mmnogo golova ni u revanšu, pa je naš predlog igra 0-2 gola. Za ovaj tip koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.