Sreda, 02/08 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
02/08Astana vs Dinamo ZagrebDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
31/07/2023 13:28
U okršaju Kazahstanaca i Zagrepčana sve je rešeno već u prvom meču. Dinamo ima prednost od četiri gola i to je gotovo nemoguće nadoknaditi. Meč u Astani igra se u sredu od 16 časova.
Astana

Očigledno da Astana nije na onom nivou na kom je bila pre nekoliko sezona. Tada je kazahstanski tim uspevao da se domogne grupne faze nekog od kupova u više navrata, a na utakmicama za Ligu šampiona ostvarili su čak 12 pobeda uz po 11 remija i poraza. Već u prvom kolu kvalifikacija videlo se da aktuelni šampion Kazahstana ima dosta problema. Protiv gruzijskog Dinama igrali su samo 1:1 na svom terenu, ali su zato uspeli da pobede u Tbilisiju sa 2:1. Taj meč je bio dosta specifičan, Dinamo je vodio do 50. minuta, a onda su Kazahstanci za samo dva minuta postigli dva gola i tu prednost sačuvali su do kraja. Protiv drugog Dinama bilo je mnogo teže, pa su u Maksimiru poraženi sa čak 4:0. To je razlika koju je gotovo nemoguće sustići, posebno što ni u domaćem prvenstvu Astana ne blista, zaostaje za Ordabasijem tri boda i ima meč više, a na poslednje dve utakmice uzeli su samo bod i nisu dali ni gol.

Dinamo Zagreb

Ogroman korak napravio je Dinamo pobedom na svom terenu u prvom meču. U Maksimiru je blistao trostruki strelac Luka Ivanušec, koji bi do kraja prelaznog roka mogao da završi u ekipi holandskog prvaka Fejnorda iz Roterdama. Već je nekoliko važnih utakmica odigrao Dinamo ovog leta. U Super kupu Hrvatske pobedili su Hajduk u Zagrebu i osvojili prvi trofej u sezoni, ali su samo šest dana posle tog meča poraženi od istog rivala u prvom kolu novog prvenstva. Modri su, posle pobede nad Astanom, gostovali u Puli gde su slavili sa 3:0 protiv domaće Istre, tima koga nisu uspeli da pobede prošle sezone na dva meča u Puli, a nisu dali čak ni gol. Taj trijumf pokazuje da su preboleli poraz od Splićana i da su spremni za revanš u Kazahstanu.

Predlog

Pitanje prolaska u narednu fazu se ne postavlja, a tamo čeka šampiona Grčke ekipa AEK-a. Čini se da će duel Grka i Dinama biti jedan od najzanimljivijih u trećem kolu, ali Zagrepčani moraju prvo da završe posao sa Astanom. Domaćin mora da pokuša da stigne veliku prednost, ako rano daju gol šanse im rastu, ali ofanzivna igra ostavlja prostora i gostima da zatresu njihovu mrežu. Naš predlog je zato igra gol-gol, a za GG kvota je 1.91 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.