Sreda, 02/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
02/08F91 Dudelange vs Gzira UnitedDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
31/07/2023 18:08
Posle prvog meča ekipa sa Mlate ima lepu prednost od dva gola. Pitanje je mogu li Luksemburžani da to stignu. Meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija igra se u sredu u 19.30.
Didelanž

Ovaj tim je jedno vreme dominirao u prvenstvu Luksemburga, ali je to bilo u godinama kada su timovi iz ove lige služili za gol razliku. Sada više nije tako, ili bar ne u tolikoj meri, mada je i dalje plasman u grupnu fazu nekog od kupova mislena imenica za sve timove iz Luksemburga, osim Didelanža. Naime, ova ekipa je 2018. godine igrala u grupnoj fazi Lige Evrope tako što je u kvalifikacijama uspela da eliminiše Legiju iz Varšave i rumunski Kluž. Teško je da će uskoro ponoviti takav uspeh, ali sada šampion zemlje ima priliku da ode makar u Ligu konferencija. Prvak je prošle sezone bio tim Hesperanža, dok je Didelanž bio tek treći. U prvom kolu kvalifikacija Didelanž je eliminisao irski Sent Patriks i to sa dve pobede, čime je znato uvećao sopstveni koeficijent.

Gzira

I malteška Gzira Junajted imala se svojih trenutaka u prethodnim evropskim kvalifikacijama. Prošlog leta su izbacili niški Radnički, pre četiri godine i splitski Hajduk, ali nikada nisu igrali u grupnoj fazi. Možda sada imaju šansu. U prvom kolu su bili bolji od Glentorana iz Severne Irske, u prvom meču su stekli dva lepa gola prednosti protiv Didelanđža, pa bi trebalo da izbore i treću rundu. Tu će ih čekati bolji iz duela ćeške Vittorije iz Plzenja i Drite sa Kosova,a u Češkoj je prvi meč završen bez golova. Gzira je poznata kao tim koji igra odlično na strani, svoje najveće pobede su i ostvarivali kao gosti, pa je trijumf iz prvog meča time i veći. Prošlo prvenstvo Malte završili su tek na 4. mestu, poslednjem koje vodi u Evropu.

Predlog

Tim iz Luksemburga mora da napadne od prvog minuta pošto ima dva gola zaostatka. U prvoj utakmici Didelanž je imao više od igre, lopta je veliki deo meča bila u njihovom posedu, a i češće su ugrožavali gol Gzire. Šta to vredi kada su golove postizali domaći. Očekujemo da i sada vidimo golove, i to na obe strane. Gzira je protiv Glentorana postigla četiri a primila tri gola, dok je i Didelanž Sent Patriksu dao pet a primio tri, u dve utakmice. Za GG koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.