Četvrtak, 03/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
03/08Tobol vs BazelUkupno pogodaka - gost - iznad/ispodtip: Više 1.50
7 / 10 Ulog
01/08/2023 11:52
Jedno od većih iznenađenja u prvim utakmicama drugog kola kvalifikacja za Ligu šampiona desilo se u Švajcarskoj. Revanš u Kazahstanu igra se u četvrtak od 16 časova.
Tobol

Tim iz Kostanaja je zauszeo treće mesto u prethodnom prvenstvu Kazahstana, a završili su iza Astane i Aktobea. U novoj sezoni nisu toliko dobri, posle polovine prvenstva nalaze se tek na šestom mestu na tabeli, ali imaju i najmanji broj odigranih utakmica, pa bi u slučaju da dobiju te zaostale mečeve mogli da skoče mest, dva unapred. Međutim, borba za titulu nije realna, vodeći Ordabasi ima već 16 bodova više, doduše i dva meča više odigrana, ali takva razlika se u prvenstvu Kazahstana ne stiže i pored dosta ujednačenog kvaliteta među timova u vrhu. U prvom kolu kvalifikacija Tobol je izbacio finsku Honku, ali nikako nije bilo lako. Posle 2:1 u Kostanaju u Finskoj je meč završen bez golova. Zato nas je i šokirala utakmica na Sent Jakobu u kojoj je Tobol sa 3:1 pobedio Bazel. Sada im ostaje da sačuvaju prednost od dva gola pred svojim navijačima, ali ni to neće biti lak zadatak.

Bazel

Švajcarski predstavnik je razočarao svoje navijače na startu nove sezone. U prvom kolu Super lige poraženi su od Sent Galena, a onda, par dana kasnije, izgubili su od Tobola na svom Sent Jakobu sa 3:1. Zanimljivo je da je Bazel dobio prvo poluvreme sa 1:0, ali je u nastavku nastupio potop za domaćina. Kazahstanci su dali tri gola, a još su i promašili penal kod rezultata 1:0. Ispada da je Bazel još i dobro prošao sa porazom od samo dva gola. Pobeda nad Vinterturom u nedelju mogla bi da bude nagoveštaj boljih dana za Bazel. Slavili su sa 5:2 u ovom meču, pa se veruje da ništa nije gotovo ni kada je Evrope u pitanju, mada je za Bazel u ovoj sezoni najvažnije da pokušaju da vrate titulu na Sent Jakob posle šest sušnih sezona. Po startu prvenstva u Super ligi čini se da će ova sezona biti mnogo neizvesnija nego prethodna, pošto ni Jang Bojsi ne blistaju na početku.

Predlog

Ne verujemo da je Tobol kvalitetniji od Bazela i pored dosta ubedljive pobede u prvom meču. Istina, kazahstanski klub u svom sastavu ima dosta internacionalaca, čak trojicu iz Srbije, a i domaći fudbaleri su dosta kvalitetni. Bazel mora da igra ofanzivno i pokuša da brzo povede. Verujemo da Švajcarsci mogu postići dva gola u Konstanaju, a da li će to biti dovoljno za ukupni trijumf i plasman u treće kolo gde će ih čekati bolji iz duela Deri Sitija i KuPS-a, ostaje da vidimo. Naš predlog je gost daje dva gola, a za T22+ kvota je 2.10 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.