Četvrtak, 03/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
03/08KuPS vs Derry City1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
01/08/2023 12:08
Već posle žreba znalo se da će ovo biti jedan od neizvesnijih parova. U Irskoj je Deri slavio sa 2:1, a revanš u Kuopiju igra se u četvrtak u 18 časova.
KuPS

Zahvaljujući činjenici da je bio vicešampion Finske tim KuPS-a se uključio tek u drugo kolo kvalifikacija za ligu konferencija. Posle uspeha Helsinkija prošle sezone i plasmana ovog tima u grupnu fazu Lige Evrope, povećala su se očekivanja i kod drugih klubova iz \'\'zemlje 1000 jezera\'\'. Ipak, i dalje mnogo veće šanse da igraju u Evropi barem do Nove godine ima šampion ove zemlje, a to je ponovo HJK. Zato je za KuPS veoma važno da osvoji titulu u Finskoj, pa bi narednog leta imali mnogo više šansi da odigraju solidan broj evropskih mečeva. Bitno je da i ove sezone osvoje što više bodova i tako povećaju svoj lični koeficijent koji i nije tako dobar. U prvom meču u Deriju su poveli, ali su na kraju doživeli poraz od 2:1. U prvenstvu su slavili prošlog vikenda protiv KTP- sa 2:0, a taj trijumf stigao je četiri meča bez pobede, računajući sva takmičenja.

Deri Siti

Predstavnik Republike Irske već je uspeo da eliminiše jednog rivala u Evropi. Oni su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija bili bolji od Toršavna sa Farskih Ostrva, a u dva odigrana meča sa Faranima viđen je samo jedan gol, koji su postigli fudbaleri Deri Sitija. Protiv KuPS-a bili su efikasniji, dali su dva gola za 90 minuta, ali dalkeo od toga da su završili posao. U domaćem prvenstvu Deri igra dobro, posle 25 odigranih kola nalaze se na deobi drugog mesta sa Sent Patrikosom, oba tima imaju po 43 boda, dok vodeći Šamrok Roversi imaju četiri više. S obzirom da je ostalo da se odigra još 11 kola, postoji sasvim realna mogućnost da postanu i šampioni, posebno jer Šamrok nije tako ubedljiv, kao što je bio prethodnih sezona.

Predlog

Ko prođe dalje u trećem kolu će igrati sa uspešnijim iz okršaja Tobola iz Kazahstana i švajcarskog Bazela. Deri je trenutno bliži, ima prednost od jednog gola, ali KuPS igra pred svojim navijačima i svakako da može to da nadoknadi. Ne očekujemo goleadu, ali smatramo da su Finci kadri da dobiju ovaj meč. Hoće li ta pobeda da ih odvede u naredno kolo, već je drugo pitanje. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.