Petak, 04/08 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
04/08Ilves vs HakaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
01/08/2023 18:15
Oba tima gotovo da su zaboravila kada su poslednji put pobedila, pa je plasman u plej-of skoro nemoguć. Meč u Tampereu igra se u petak u 17 časova.
Ilves

Tačno devet kola Ilves nije pobedio u prvenstvu. Poslednji trijumf ovaj tim ostvario je krajem maja kada je na gostovanju kod VPS-a slavio sa 2:0. Na svom terenu, u Tampereu, pobedili su još krajem aprila protiv KTP-a. Ipak, u ovim mesecima bilo je i pobeda za Ilves, i to u Kupu Finske. Pobedili su pet rivala i plasirali se u polufinale najmasovnijeg takmičenja. Tamo će im rival biti odlični Oulu, a ako uspeju da ga iznenade, eto borbe za trofej i šanse za izlazak u Evropu narednog leta. Prethodno prvenstvo nije bilo mnogo uspešnije za Ilves,. Ni tada nisu uspeli da se domognu plej-ofa, a posle regularnih 22 kola bili su osmi. Sada su takođe osmi, ali od šestopasirane Honke imaju šest bodova manje, na pet kola do kraja regularnog dela šampionata. Teško je očekivati da mogu tio nadoknaditi, mada prilika postoji.

Haka

Gosti su još slabiji i pred ovaj meč nalaze se na poslednjem, dbvanaestom mestu. Haka je osvojila samo 13 bodova iz 17 utakmica i sigurno će igrati u plej-autu. Tu i leži njihova šansa da izbegnu najgore i ponovo, kao pre par sezona, ispadnu u drugu ligu. Podsetimo pasionirane ljubitelje skandinavskog fudbala da je ovaj tim dominirao u Finskoj pre više od deset godina, ali i da je tada prvenstvo bilo mnogo slabije. Haka nije pobedila već 11 kola uzastopno, a u međuvremenu su ispali i iz kvalifikacija za Ligu konferencija od Krusadersa iz Severne Irske. U prošlom šampionatu bili su odlični četvrti, a pobedom nad VPS-om u baražu domogli su se igranja u Evropi. Sada je to milsena imenica i sve osim opstanka bio bi veliki uspeh, ali i malo čudo. U prošlom kolu su remizirali na svom terenu protiv Lahtija 1:1.

Predlog

U prvom delu sezone nije bilo pobednika u duelu ova dva tima odigranom u Valeakoskiju. Na početku sezone Haka je još i dobro izgledala, ostvarili su jedine dve pobede u prvih pšest kola, a na trijumf ne znaju još od 9.  maja kada su pobedili Honku u gostima. Očekujemo tvrd meč, bodovi su neophodni i jednima i drugima, a na mečevima Ilvesa ionako redovno pada malo pogodaka. Na prethodnih pet u prvenstvu palo je isto toliko golova ukupno. Za igru 0-2 gola koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.74.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.