Subota, 05/08 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
05/08HJK vs Mariehamn1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
03/08/2023 11:10
Liga šampiona je zatvorila vrata prvaku Finske, pre nastavka takmičenja u Evropi čeka ih okršaj u domaćoj ligi. Meč protiv Mariehamna igra se u subotu od 14 časova.
HJK

Ekipa Helsinkija bila je blizu plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Na kraju su poraženi od Moldea u Norveškoj sa 2:0, te im trijumf od 1:0 iz prvog meča nije bio dovoljan. To ne znači da je njihov put po Evropi završen za ovo leto, sele se u kvalifikacije za Ligu Evrope, a rival će im biti prvak Azerbejdžana Karabag. Prošle sezone je Helsinki igrao u grupnoj fazi Lige konferencija, a navijači se nadaju makar istom rezultatu i ove godine. Pre prvog meča sa Karabagom fudbaleri HJK-a moraju da se posvete domaćem prvenstvu u kom su trenutno treći, ali sa samo bodom manje od vodećeg dvojca koji čine KuPS o SJK. Veliku pobedu su ostvarili u prošlom kolu u Seinajokiju kada su pobedili SJK sa 2:1 i sprečili ga da umakne čak na sedam bodova parednosti uz utakmicu manje. Da je slavio SJK pitanje je da li bi Helsinki mogao da odbrani titulu.

Mariehamn

Gosti su na pretposlednjem 11. mestu sa samo 14 bodova iz 17 utakmica. Jasno je da će Mariehamn igrati u plej.autu posle 22 redovna kola, a tada će imati težak zadatak da obezbede status prvoligaša i za narednu sezonu. Svake godine se ovaj tim grčevito  bori za opstanak, ali uvek u finišu takmičenja bude na nivou i uspe da ispravi sve što je propustio u prvom delu sezone. U poslednje vreme ovaj tim igra bolje na strani nego pred svojim navijačima. U prethodnom kolu su pobedili Lahti na strani, a pre toga imaju i trijumf kod KuPS-a i remi kod Ilvesa. Nisu primili gol u gostima već skoro 300 minuta u prvenstvu i čvrsta odbrana biće im najveći adut pred gostovanje kod aktuelnog šampiona u prestonici. Mariehamn je veoma uspešan i u Kupu Finske, stigli su do polufinala, a u četvrtfinalu su izbacili vicešampiona iz Kuopija.

Predlog

Ovo je treći ovosezonski okršaj Helsinkija i Mariehamna. U Liga kupu Helsinki je početkom godine lako slavio sa 3:0, ali je u prvom delu sezone Mariehamn odoleo na svom terenu šampionu i odigrao bez golova. Ne očekujemo neku goleadu ni sada, ali bi HJK morao da dobije ovaj duel i održi korak sa glavnim konkurentima u bici za trofej, SJK-om i KuPS-om. Naš predlog je jedinica za koju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.