Subota, 05/08 - Fudbal, Austrija, Bundesliga
05/08Sturm Graz vs LASKUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
03/08/2023 11:27
Derbi meč drugog kola austrijske Bundeslige igra se u Gracu. Vicešampion dočekuje trećeplasirani tim iz prošle sezone u subotu od 19.30.
Šturm

Ekipa iz Graca odlično je započela novu sezonu. Posle trijumfa u kupu, koji se očekivao, slavili su u prvom kolu Bundeslige na gostovanju kdo Austrije u Beču, i to sa čak 3:0. Sve to unosi optimizam pred početak njihovog evropskog puta, tačnije pred prve utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Kao drugoplasirani tim u Austriji, imaju šansu da se preko \'\'staze nešampiona\'\' domognu elitnog evropskog takmičenja. Žreb im nije bio naklonjen, pa će njihvo prvi rival biti vicešampion Holandije PSV iz Ajndhovena, ali daleko od toga da su bez šansi protiv Filipsovaca. U Šturmu se nadaju da bi ove sezone mogli i da prekinu decenijsku dominaciju Salcburga u Austriji i da naslede Bikove na tronu. Koliko je takvo razmišljanje utemeljeno u realnosti, videćemo u nastavku sezone.

LASK

Gosti su završili na trećem mestu prošle sezone, a poslednji rival u tom šampionatu bio im je baš Šturm u Gracu. Sada se vraćaju na mesto gde su proletos izgubili, mada taj meč nije mogao ništa da promeni u konačnom plasmanu pošto je Šturm već imao četiri boda prednosti. LASK je prvenstvo počeo remijem sa Rapidom u Lincu, što jeste malo razočaranje za navijače tima koji se odlično pojačao tokom leta. Ekipa iz Linca dovela je dosta novajlija, uglavnom proverenih fudbalera i smtra se da bi oni mogli biti jedan od favorita i za titulu. Za sada to nisu potvrdili, ali tek je početak prvenstva. LASK će igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a slobodni su i u narednom kolu, te tek očekuju koga će im žreb dodeliti u plej-ofu za ovo takmičenje. Najvažnije je da su obezbedili makar grupnu fazu Lige konferencija, mada bi lpše bilo da igraju u jačem takmičenju.

Predlog

Nekako nam se čini da je LASK u prednosti pred ovaj meč, pre svega jer će Šturm više misliti o duelu sa PSV-om koji je zakazan za utorak. Međutim, to što nisu pobedili Rapid može da optereti i LASK, pa je pobednik ovog meča krajnje neizvestan. Bolje je igrati na golove, a smatramo da ih ukupno može biti barem tri. Za 3+ koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.55.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.