Nedelja, 06/08 - Fudbal, Srbija, Superliga
06/08Vojvodina vs PartizanUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
7 / 10 Ulog
04/08/2023 17:42
Derbi meč drugog kola srpskog prvenstva igra se na novosadskom Karađorđu. Vojvodina dočekuje Partizan u nedelju od 19 časova.
Vojvodina

Za Lale utakmica ne dolazi u dobro momentu pošto im start sezone nije bio po očekivanjima. To što su od Crvene zvezde ubedljivo izgubii, može se još i razumeti, trener Radoslav Batak je odmarao većinu prvotimaca, ali su iz Evrope ispali već na prvom stepeniku, sa dva poraza od kiparskog vicešampiona APOEL-a. Rezultat sa Ostrva i nije bio loš, Voša je izgubila samo sa 2:1, ali ne samo da nije uspela da nadoknadi minus od jednog gola u Novom Sadu, već su doživeli novi poraz, identičnim rezultatom, i sebe, ali i srpski fudbal, ostavili bez bodova za koeficijent. Sada će se svi bodovi koje osvoje Zvzeda, Partizan, TSC i Čukarički deliti sa 5, a Vojvodina nije doprinela poziciji srpske lige na UEFA listi ni sa makar četvrtinom boda. Bilo je dosta promena u redovima Lala tokom leta, po jedan fudbaler je otišao u Zvezdu i Partizan, Kabić u Ljutice Bogdana, a Nikolić u Humsku, ali su stigla i pojačanja, od kojih se tek očekuje da pokažu šta znaju.

Partizan

Crno-beli su ponovo loše prošli kada je žreb u pitanju na startu prvenstva. U prvom kolu su gostovali u Bačkoj Topoli protiv TSC-a, a i u drugom gostuju, ovog puta u Novom Sadu. Ono što je Partizan pokazao na lepom stadionu TSC može se podeliti u dva segmenta. U napadu je sve bilo sjajno, postignuta su tri gola i promašen je penal, dok odbrana nije zaslužila prelaznu ocenu jer je tri puta savladana, a čak je golman Stevanović odbranio i jedan penal. Još uvek se traže pojačanja za Valjak, urgentno je pitanje bar jednog štopera, a možda se crno-bei pojačaju i u napadu. U četvrtak Partizan prvi put izlazi na evropsku scenu, kao četvrtoplasirani tim srpske lige startuju u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija i prvi rival biće im azerbejdžanski Sabah, koji je u prethodnom kolu eliminisao letonski RFC. Do grupne faze Partizan će, pored Sabaha, morati da izbaci još jednog rivala, a žreb je već narednog petka.

Predlog

Videli smo da crno-beli imaju veliki potencijal u napadu sa novajlijama Saldanjom, Severinom i Kaluluom, koji neće igrati na Karađorđu zbog crvenog kartona iz Topole. Uglavnom, odbrana gostiju ne uliva poverenje, iako se očekuje da na gol stane Jovanović, a zaigra i novi desni bek Stojković, nekadašnji igrač Vojvodine, pa su predlog golovi. Za 3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.