Ponedeljak, 07/08 - Fudbal, Srbija, Superliga
07/08Mladi Radnik vs Spartak Subotica1X2tip: X
7 / 10 Ulog
04/08/2023 19:07
Domaćin ima problem na startu prvenstva jer ne može da igra u Surdulici. Spartak će dočekati na niškom Čairu, dakle na neutralnom terenu. Utakmica se igra u ponedeljak u 18 časova.
Radnik

Na neverovatan način je Radnik ostao u eliti u prethodnoj sezoni. To mogu da zahvale, pre svega, kazni koja je izrečena Kolubari, pa su oni bili prvi tim iznad crte i igrali su baraž za opstanak. U dvomeču su bili bolji od Grafičara i tako će se superligaški fudbal i dalje igrati u Surdulici. Tačnije, na početku neće u Surdulici jer je teren na ovom stadionu u katastrofalnom stanju, neka bolest je napala travu i Savez je zabranio radniku da rivale dočekuje na svom terenu. Zato će oni, bar za neko vreme, domaćini biti u komšijskom Nišu, i to bi mogao da bude problem za ovaj klub. U prvom kolu je Radnik osvojio bod u Lučanima, odigrali su bez golova, ali treba reći da su skoro ceo meč igrali sa igračem više, pa je taj bod mogao da se lako pretvori i u tri.

Spartak

Subotičani su bili na mukama u prvom kolu u okršaju sa debitantom, ekipom IMT-a. Na kraju su slavili posle preokreta protiv Novobeograđana, ali to nije bilo izdanje koje može da zadovolji navijače tima sa severa Srbije. I Spartak je imao problema oko opstanka prošle sezone. I oni su igrali u plej-autu, bili su jedno vreme u teškoj situaciji, ali su na kraju izbegli i baraž. Ove sezone je plan da se izbegne i plej-aut, već da Subotičani budu u gornjem delu tabele i igraju u plej-ofu. Plasman u Evropu nije realna priča, mada i oni imaju evrpskog iskustva iz nekih ranijih sezona. Spartak je u pripremnom periodu imao dobre rezultate i mogao bi da iskoristi činjenicu da Radnik igra kao domaćin u Nišu.

Predlog

U prošloj sezoni ove ekipe bile su ravnopravne u međusobnim duelima. Oba tima slavila su po jednom kao domaćini, u regularnog delu prvenstva, dok je u plej-autu rezultat bio 2:2, a taj meč odigran je u Subotici. S obzirom da su oba tima bila uspešna u prvom kolu, mogu da budu pomalo rasterećeni u ovom duelu. Mislimo da bi bod bio po meri i jednima i drugima, pa je naš predlog x sa kvotom 3.15 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.