Utorak, 08/08 - Fudbal, Engleska, EFL Kup
08/08Hadersfild Taun vs Midlzbro1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
06/08/2023 12:37
U prvom kolu EFL kupa u Engleskoj sastaju se dva drugoligaša. Meč u Hadersfildu igra se u utorak u 20 časova.
Hadersfild

Terijeri su jedva izborili opstanak u prethodnoj sezoni u Čempionšipu. To je bio veliki pad u odnosu na dve sezone ranije kada su bez plasmana u Premijer ligu ostali tek u finalu Plej-ofa u kom su minimalnim rezultatom poraženi od Notingem Foresta. Čini se da ni u ovom prvenstvu ne treba očekivati velike rezultate od Hadersfilda, a to se nekako pokazalo već i u prvom kolu. Poraženi su od ekipe Plimuta sa 3:1, tima koji se ove sezone plasirao u Čempionšip iz Lige 1, i koji važi za jednog od glavnih kandidata da se odmah vrati mešu trećeligaše. Ipak, tek je start sezone i svakakve promene su još moguće.

Midlzboro

Za razliku od Hadersfilda za ekipu iz Londona misli se da je među favoritima za ulazak u elitu. Oni takve tvrdnje nisu potvrdili u prvom kolu s obzirom da su na svom Riversajdu izgubili od Milvola minimalnim rezultataom. To je tek prvo kolo, biće prilika da M\'Boro nadoknadi taj minus, ali svakjako da nije prijatno kada sezonu otvorite porazom, pogotovo ako se to dogodi pred vašim navijačima, i protiv gradskog rivala. Midlzboro je bio mnogo aktivniji u tom meču, imao je duplo duđi posed od rivala, mada je broj udaraca ka golu bio podjednak. Sve do desetak minuta pre kraja golova nije bilo i činilo se da će se meč okončati nerešenim rezultatom, kada je Milvol postigao gol odluke.

Predlog

U prošloj sezoni Hadersfild je bio uspešniji od \'Boroa, i pored toga što se to ne bi reklo kada se pogleda krajnja tabela. U Londonu je meč u prvom delu sezone okončan bez golova, dok je na \'\'Džon Smit\'\' stadionu u Hadersfildu domaćin slavio sa 4:2. Kvalitet je na strani Midlzbroa, ali je ovo utakmica EFL kupa, tačnije LIga kupa, a treneri obično u ovom takmičenju šansu ukazuju igračima koji manje igraju u prvenstvu. Ipak, posle neuspeha u prvom kolu možda i jedni i drugi krenu sa najboljim postavama. U takvoj konstelaciji gosti su favoriti, a za dvojku se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 2.29.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.