Utorak, 08/08 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
08/08Sporting Braga vs TSC Bačka TopolaPoluvreme/Krajtip: 1/1
9 / 10 Ulog
06/08/2023 12:56
Srpski vicešampion startuje u kvalifikacijama z Ligu šampiona na čuvenom \'\'Kamenolomu\'\' u Bragi. Meč se igra u utorak u 21 sat.
Braga

Ekipa Brage ima iza sebe jednu dobru sezonu, u prvenstvu su završili na trećoj poziciji, iza šampiona Benfike i Porta, a ispred Sportinga. U Portugaliji dve prvoplasirane ekipe idu direktno u Ligu šampiona, dok će Braga, kao trećeplasirana, morati da odigra dva kruga kvalifikacija i to u \'\'stazi nešampiona\'\'. Verujemo da su bili prezadovoljni kada im je žreb dodelio ekipu iz Bačke Topole, debitanta u ovom takmičenju, a ne, recimo, Panatinaikos, Šturm ili nekog drugog, pošto nisu mogli dobiti PSV ili Marsej. Za Bragu je najveći problem to što im sezona nije krenula, i sigirno je da tim nije u najboljoj takmičarskoj formi. Ipak, ozbiljne ekipe sa pripremama kreću rano i sigurni smo da je taka slučaj sa Bragom koja je u pripremnom periodu igrala, između ostalih, i sa Nicom i Romom.

TSC

Za tim iz Bačke Topole najbitnije je da je već obezbedio grupnu fazu jednog evropskog kupa, i to Lige Evrope. Čak i da ispadnu od Brage, TSC će po prvi put u Evropi ostati barem do Nove godine. Ipak, prlika da igraju u Ligi šampiona ne dobija se svaki dan, a ko zna kada će ponovo, ako uopšte i budu nekad imali takvu šansu. Mnoge je iznenadilo to što je TSC postao vicešampion Srbije, po prvi put u svojoj kratkoj istoriji, i to baš u sezoni kada to mesto donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Svi su na toj poziciji videli Partizan, ali crno-beli su popustitli pod pritiskom i na kraju bili tek četvrti.  U novom prvenstvu TSC je startovao remijem sa Partizanom, do koga su stigli golom u sudijskoj nadoknadi, a to je, po opštem mišljenju, bio jedan od najboljih superligaških mečeva u poslednjih nekoliko sezona. U drugom kolu su svoju utakmicu igrali ranije, a slavili su ubedljivo na niškom Čairu protiv Radničkog sa 3:0.

Predlog

TSC prosto nema šta da izgubi, a može mnogo da dobije. Ukoliko bi eliminisali Bragu ne samo da bi igrali u plej-ofu za Ligu šampiona, već bi bili u povlašćenom šeširu s obzirom da će se žreb dogoditi pre revanša u Bačkoj Topoli. Mora se biti realan i reći da Braga ima mnogo veće iskustvo igranja ovakvih utakmica, ali i zavidan kvalitet. Možda je šansa TSC-a revanš na njihovom stadionu, mada nemaju neku ogromnu pomoć sa tribina, ma koliko one bile pune. Ovde je predlog prelaz 1/1 sa kvotom 1.60 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.