Utorak, 08/08 - Fudbal, Švedska, Seperetan
08/08Helsingborg vs Örgryte1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
06/08/2023 14:18
Ovo je derbi začelja u švedskoj drugoj ligi, ali je domaćin u mnogo boljoj formi. Meč je na programu u utorak od 19 časova.
Helsingborg

Helsingborg se obrukao prošle sezone u prvoj ligi i završio je na pretposlednjem mestu sa samo 17 bodova. Ponovo su ipali u drugu ligu, ali ovog puta nema ekspresnog povratka u elitu. Naime, Helsingborg se bori za opstanak, mimo svih očekivanja, a trenutno se nalaze tek na 13. mestu, onom koje donosi samo igranje u baražu za opstanak. Nekako ne sumnjamo u to da će se ovaj tim izvući iz teške situacije, to garantuje njihova tradicija i kvalitet, ali od nekog značajnijeg rezultata nema ništa, pošto je već u toku drugi deo sezone. Mora se priznati da su u boljoj formi nego na startu, pa su tako u prošlom kolu uspeli da ostanu neporaženi kod lidera Utsiktena i nas na taj način koštali prolska tiketa za ponedeljak.

Ergrite

Gosti su još slabiji, ali za njih to nije iznenađenje. Ergrite se nalzi na pretposlednjem 15. mestu, a ako završe na toj poziciji direktno će se preseliti u treću ligu. Njihov jedini cilj je da napuste tu zonu, a ako bude moguće i da izbegnu baraž, mada to u ovom momentu ne igleda kao realno. Ergrite je bez pobede već šest kola, a posle pet uzastopnih poraza uspeli su u prethodnoj rundi da osvoje jedan bod igrajući nerešeno sa Brageom na svom terenu. Da li je to najava boljih izdanja ovog kluba ostaje da vidimo, ali smatramo da ovo nije gostovanje na kom bi mogli da prekinu seriju neuspeha.

Predlog

Zanimljivo je da su se ova dva tima sastala u međusobnom duelu pre manje od mesec dana kada je Ergrite bio domaćin. Helsingbrg je tada slavio sa 2:1 i najavio bolju formu u drugom delu sezone. Meč sa Utsiktenom i osvojen bod, dobiće pravi značaj te ukoliko osvoje sva tri u duelu sa Ergriteom. Naš predlog je jedinica za koju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 2.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.