Sreda, 09/08 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
09/08VPS vs SJKDupla šansatip: 1X
9 / 10 Ulog
07/08/2023 11:20
U zaostalom meču finske elitne lige u Vasi gostuje ekipa SJK-a. Meč se igra u sredu od 18 časova.
VPS

Da je tim iz Vase ovako igrao od starta sezone sada bi sigurno sa vrha tabele gledali sve ostale ekipe. Naime, VPS je u seriji od šest uzastopnih pobeda, a u na pleća su bacali rivale poput KuPS-a i Oulua. Za više od 540 minuta fudbala, u tom intervalu, ekipa VPS-a je primila 1, i slovima jedan gol. Dogodilo se to u trijumfu nad Hakom od 4:1. Prethodni meč odigrali su još 28. jula, i tu leži mala bojazan da li su uspeli da sačuvaju formu u ovih deset dana, koliko nisu izlazili na teren. Od borbe za titulu nema ništa, ali je njihov cilj da ostanu na mestu koje vodi u plej-of. Blizu su tog ostvarenja, nalaze se trenutno na 5. mestu sa 24 boda, a jedini tim iz donjeg dela tabele koji bi mogao da ih ugrozi je Inter iz Turkua koji ima dva boda manje, ali i dve utakmice manje odigrane.

SJK

Ekipa za koju smo bili uvereni da će biti lider u momentu kada se po broju odigranih mečeva izjednači sa KuPS-om i HJK-om, imala je svojih loših dana u međuvremenu, a najbolniji poraz doživela je u prethodnom kolu kada su na svom terenu ispustili prednost protiv aktuelnog šampiona Helsinkija i doživeli neuspeh, tek drugi u sezoni. Sada je ekipa iz Seinajokija treća, imaju 35 bodova kao i KuPS, a dva manje od vodećeg Helsinkija. Međutim, lider ima dve, a drugoplasirani tim jednu utakmicu više, pa SJK ima lepu šansu da se ipak preseli na vrh u slučaju da dobije makar jedna od ta dva zaostala meča. Već bi pobeda u Vasi odvela SJK na čelo tabele, ali oni mnogo više žele da na vrhu budu posle plej-ofa, a ne pre njegovog početka.

Predlog

U prvom delu sezone SJJK je slavio na svom ternu protiv VPS-a sa 2:1, ali je tada VPS imao niz od pet uzastopnih prvenstvenih poraza. Sada ekipa iz Vase ruši sve pred sobom i vezala je šest trijumfa u nizu. Možda neće uspeti da pobedi i sedmi put, ali nam se čini da ne može izgubiti sa ovakvim samopouzdanjem. Naš predlog je dupla šansa na domaćina, a za 1x kvota je 1.54 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.