Sreda, 09/08 - Fudbal, Norveška, 1st Division
09/08Start vs Skeid1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
07/08/2023 11:37
U sredu se igra kompletno kolo u norveškoj drugoj ligi. Sve utakmice počinju u 18 časova, pa tako i meč između Starta i Skeida.
Start

Ekipa iz Kristijanstanda daleko je od direktnog plasmana u elitu iako su bili proglašavani jednim od favorita za osvajanje prvog ili drugog mesta. Istina, tek je završen prvi deo prvenstva u norveškoj drugoj ligi, ali Start vće ima zaostatak od sedam bodova za Kongsvingerom i osam za vodećim Frederikstadom. Naravno da ima dovoljno vremena da se taj minus nadoknadi, pogotovo ove sezone kada nijedna ekipa nije tako dominantna kao što je bio Bran prethodne. Često gube i vodeći timovi, ali nam izgleda da je Startu najvažnije da bude plasiran do šestog mesta, na kome je sada, i da onda u plej-ofu, u kome učestvuju timovi od 3. do 6. mesta, pokuša da dođe do karte za elitu. Posle 15 kola uspedila je pauza od mesec dana, a prvenstvo je nastavljeno prošlog vikenda. Start je gostovao kod Kristijansunda i osvojio važan bod igrajući 1:1.

Skeid

Gosti su jako slabo odigrali prvu polovinu šampionata i poslednji su sa samo 11 osvojenih bodova. Ni nakon prve utakmice u drugom delu sezone nisu se pomakli sa mesta jer su na svom terenu poraženi od Frederikštada sa 2:1. Računajući i prethodne mečeve, to je bio peti uzastopni na kome nisu pobedili, a u tom intervalu uzeli su samo jedan bod, dok su četiri puta poraženi. Opstanak je jedini cilj za tim iz norveške prestonice. Do njega neće lako stitći, a ako ne poprave drastično formu, sumnjamo da ćemo ekipu iz Osla naredne sezone gledati među drugoligašima. Iz lige direktno ispadaju dve poslednjeplasirane ekipe, to su sada Skied i Asane sa po 11 bodova, dok tim koji završi kao 14. ide u baraž. Na toj poziciji trenutno je Hod sa 14 bodova.

Predlog

Apsolutni favorit je Start u ovom meču, mada je domaćin daleko od tima koji je, ne tako davno, bio stabilan prvoligaš. U prvom delu sezone Start je bez problema pobedio Skeid u Oslu sa 4:1, pa verujemo da će to učiniti i pred svojim navijačima. Na poslednja tri meča između ova dva tima uvek je padalo pet golova. Dakle, nećete pogrešiti ni ako odigrate golove, ali je naš predlog jedinica sa kvotom 1.63 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.