Četvrtak, 10/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
10/08Bodø / Glimt vs PyunikPostize gol u oba poluvremena - domaćintip: Da
8 / 10 Ulog
07/08/2023 12:28
Za lidera norveškog prvenstva ne bi smelo da bude problema u okršaju sa jermenskim timom. Prvi meč kvalifikacija za Ligu konferencija igra se u četvrtak u 18 časova na severu Norveške.
Bode/Glimt

Izgleda da su evropske kvalifikacije skupo koštale ekipu Bodea u domaćem prvenstvu. Tim koji je na startu šampionata pobeđivao sve redom, i stigao do velike prednosti u odnosu na glavne konkurente, sada je na samo tri boda razlike u odnosu na Viking, i sa utakmicom više od tima iz Stavangera. Takvom razvoju situacije doprinela su dva vezana poraza Bodea, prvo od komšijskog rivala Tromzea na svom terenu, a onda, u novom derbiju, u Stavangeru od Vikinga u nedelju. Pitanje Evrope sada postaje sporedno, u momentu kada im \'\'visi\'\' titula, što je bio najvažniji cilj. Igranje u Ligi konferencija značilo bi Bodeu, ali je mnogo značajnije da vrate trofej najbolje norveške ekipe u svoje vitrine i tako narednog leta imaju mnogo lakši put do grupne faze nekog od kupova. I pored svega, od Pjunika su jači i treba očekivati prolaz u plej-of.

Pjunik

Već to što su ostali bez titule u Jermeniji bilo je veliko, neprijatno, iznenađenje za navijače Pjunika. Titulu je osvojio Urartu, bivši Banants, a Pjunik je na kraju zaostajao tri boda. Nedavno je počelo novo prvenstvo Jermenije, odigrana su dva kola, a Pjunik je osvojio 4 boda. Nakon pobede na premijeri na goxstovanju Alaškertu, prošlog vikenda su igrali samo 1:1 sa Araratom na svom terenu. Inače, Pjunik je već eliminisao dva rivala u kvalifikacijama za Ligu konferencija, prvo su bili bolji od estonske Narve, a onda i švedskog Kalmara. Oni-o što je posebno važno je to da su pobedili u sve četiri utakmice u Evropi i tako značajnije uvećali svoj koeficijent. Radili su to i prethode sezone kada su nastuplai u grupnoj fazi Lige konferencija, i u grupi sa Bazelom, Slovanom i Žalgirisom osvojili 6 bodova.

Predlog

Bode/Glimt je bio vrlo ubedljiv u dvomeču sa češkim Bohemijansom u prošlom kolu, slavio je u oba meča i pritom postigao šest golova za 180 minuta. Favoriti su i protiv Pjunika kome neće biti prijatno na severu kontinenta. Naš predlog za ovaj meč je domaćin daje barem po gol u oba poluvremena, a za igru T11+pp,1+dp koeficijent u kladionici Meridianbet oznosi 1.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.