Četvrtak, 10/08 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
10/08Karabah vs HJKUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
07/08/2023 12:57
Dva prvaka svojih zemalja nisu uspela u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa će pokušati da se domognu makar Lige Evrope. Utakmica u Kazahstanu igra se u četvrtak od 18 časova.
Karabag

Nadali su se u Azerbejdžanu da mogu još jednom do grupne faze Lige šampiona, ali ih je u drugom kolu kvalifikacija zaustavio poljski Rakov. U prvom meču u Čestohovi Rakov je slavio sa 3:2 i to mu je bilo dovoljno za prolaz u treće kolo kvalifikacija jer je u Bakuu uspeo da odigra 1:1. Karabag je u prvom kolu kvalifikacija za elitno takmičenje izbacio Linkoln sa Gibraltara, ali su se Poljaci pokazali kao mnogo tvrđi orah. Sada će Karabag pokušati da dođe do Lige Evrope, pošto im je Liga konferencija već zagarantovana, a prvi rival na tom putu je finski Helsinki, takođe gubitnik u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. U međuvremenu je počelo novo prvenstvo u Azerbejdžanu, a Karabag je neočekivano poražen od Zire na svom terenu sa 1:0.

Helsinki

Ekipa iz finske prestonice već godinama je prvak svoje zemlje, samo je jednom KuPS uspeo da prekine njihovu dominaciju. Prošle sezone su uspeli da se, po prvi put, domognu grupne faze nekog od kupova, i to Lige Evrope. Nisu se proslavili u jakoj konkurenciji, ali i broj utakmica koji su odigrali prošlog leta i jeseni, mnogo je značio za HJK. kako zbog iskustva koje su stekli, tako i zbog bodova za lični i nacionalni koeficijent. U prvom kolu novog ciklusa kvalifikacija HJK je bio bolji od Larnea iz Severne Irske i to tek nakon produđetaka u revanšu. U drugom kolu su igrali protiv norveškog prvaka Moldea, dobili su meč na svom terenu minimalnim rezultatom, ali su u Norveškoj poraženi sa 2:0 i završili svoj put ka evropskoj eliti. Niko ne bi imao ništa protiv u ekipi HJK-a ni da se ponovi priča od prethodne sezone i ponovo igraju u Ligi Evrope, ali e do tamo morati preko odličnog Karabaga. U finskom prvenstvu su trenutno prvi, ali lako mogu da skliznu sa vrha jer imaju najveći broj odigranih utakmica i minimalnu prednost pred rivalima KuPS-om i SJK-om.

Predlog

Ma koliko izgledalo da je Karabag favorit u ovom dvomeču, nikako ne bismo potcenjivali HJK, pogotovo jer je finsko prvenstv u jeku, dok se u Azerbejdžanu lopta tek zakotrljala. Kvota na trijumf Karabaga je minimalna, a čak i da slave protiv Helsinkija, ne verujemo da će to biti neki ubedljiv trijumf. Zato se mi opredeljujuemo za golove, a smatramo da će ih biti manje od tri. Za igru 0-2 gola koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.